Zajednica sportskih udruga i GPK Međimurje pronašli zajednički jezik

Zajednica sportskih udruga i GPK Međimurje pronašli zajednički jezik

Iz Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije stiglo je priopćenje i zajednički dogovor oko nesuglasica za izbor člana Skupštine od strane plivačkih klubova.

Naime, 26. travnja održana je izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije. Broj predstavnika u Skupštini i izborne jedinice određuje Izvršni odbor koji se sastao desetak dana ranije.

Na sjednici IO se raspravljalo o članovima i predstavnicima u Skupštini pojedinih saveza i klubova bez saveza, a između ostalog i o članu Skupštine ispred plivanja i triatlona. Tada je dogovoreno da plivanje i triatlon daju jednog predstavnika (od dva postojeća kluba) pod uvjetom da se oni međusobno dogovore.

Kako su odnosi između Čakovečkog plivačkog kluba i Gradskog plivačkog kluba Međimurje narušeni, dogovor nije postignut. Predstavnika u Skupštinu Zajednice poslao je Čakovečki plivački klub koji je i u prošlom sazivu imao člana. Verifikacijska komisija na skupštini, ne znajući za uvjet koji je postavio Izvršni odbor, verificirala je tog predstavnika kao i sve ostale odluke i punomoći.

Temeljem njihovog izvješća Skupština je odlučila da svi nazočni članovi mogu ravnopravno sudjelovati u radu i da će sve odluke biti pravovaljane. Problem se pojavio nakon objave donesenih odluka. Naime, predsjednik Gradskog plivačkog kluba Međimurje Ivan Modrić i tajnik kluba Velimir Mađarić tada osporavaju predstavnika ČPK-a Gorana Kolarića uz napomenu da oni nisu dali nikakvu suglasnost i putem medija u javnost plasiraju informaciju da je Skupština nelegitimna.

Nakon takvih natpisa, predsjednik Zajednice Mato Kljajić i dopredsjednici Mario Vukoja i Zoran Pfeifer na zajednički sastanak pozvali su predstavnike GPK-a Međimurje, Ivana Modrića i Velimira Mađarića kako bi se taj problem na dobrobit sviju pokušao riješiti.

Vodio se konstruktivan razgovor i donijet je jednoglasan zaključak da su sve odluke s održane izborne sjednice pravovaljane, ali se Izvršni odbor obvezuje da u što kraćem roku riješi pitanje predstavnika plivačkih klubova i da se o tome očituju na prvoj redovitoj skupštini na kojoj bi se, u suradnji s oba plivačka kluba,trebale donijeti i odgovarajuće odluke.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije