Pripremite roštilje! Bit će nam iznadprosječno toplo…

Ova godina nam uistinu donosi različite meteorološke rekorde. Nakon iznimno hladne veljače, mjesec travanj završavamo s iznimno visokim temperaturama za ovo doba godine koje su svakako primjerenije za ljeto nego proljeće.

Još prije par dana nosili smo gotovo zimsku odjeću i obuću iz koje odmah uskačemo u onu ljetnu jer nam je vruće… Gdje je proljeće i one ugodne temperature. Što se događa? Je li riječ o globalnom zatopljenju…

Razlog ovako visokim temperaturama je iznimno topli zrak koji nam stiže s južnim strujanjem iz Afrike. Val topline zahvatio je i susjedne zemlje, u Švicarskoj je prvi put zabilježen vruć dan (maksimalna temperatura viša od 30°C) u travnju. Kod nas se već od petka u nekim mjestima obaraju temperaturni rekordi za mjesec travanj i temperatura je oko 30 stupnjeva.

Prognostičari nam najavljuju da će se iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti početkom svibnja, ali ipak od srijede temperatura će biti malo niža, možemo reći, primjerenija za ovo doba godine. Ovo lijepo vrijeme za produženi vikend mnogima će dobro doći, posebice ako se spremate roštiljati negdje u prirodi, otići u vikendice ili pak otputovati do Jadrana.

No, nemojte zaboraviti piti puno tekućine i previše se izlagati suncu kada je ono najjače. Ako ste već u prirodi, najbolje rješenje za to je potražiti debelu hladovinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije