Potpuno očekivano: AMG i Ducati prekinuli suradnju

Kao što je bilo i za očekivati Mercedes se povukao iz partnerstva s Ducatijem i to samo nekoliko sati nakon što je obznanjeno kako je Borgo Panigale postao dvanaesti Volkswagenov brand.

Suradnja koja je rezultirala nekolicinom posebnih serija motocikala i automobila, te reklamnim kampanjama, zajedničkim pojavljivanjem na raznim eventima i sponzorstvom natjecateljskih napora obaju strana prekinuta je i već na Jerezu gledat ćemo Ducatijeve motocikle bez AMG-ovih naljepnica.

U svojem priopćenju AMG je jasno naglasio kako nikada nije planirao preuzeti Ducati već je njegov cilj raditi na razvoju i usavršavanju vrhunskih sportskih automobila, na što su trenutno i usredotočeni njegovi stručnjaci.

Iz višemjesečne suradnje proizašla su i dva interesantna vozila, Mercedes-Benz SLK 55 AMG Streetfighter Yellow i Ducati Diavel AMG. Dok bi Nijemci još i mogli proizvoditi SLK u boji Ducatijeva nakeda potpuno je jasno kako Diavel s AMG-ovim potpisom neće preživjeti promjenu vlasničke strukture.

Ono pitanje koje se nama trenutno provlači kroz glavu je što će biti s proizvedenim primjercima tih cruisera. Zdrava logika nalaže da će oni postati iznimno tražena kolekcionarska roba pri čijoj kupnji se neće razmišljati o cijeni. Svi oni koji su kupili jedan primjerak vjerojatno već zadovoljno trljaju ruke, piše Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije