Audi kupio Ducati za 6.5 milijardi kuna

Talijanski brand motocikala iz Borgo Panigalea od danas je u vlasništvu Audija. Prema pisanju Reutersa, Nijemci su za Ducati iskeširali 6.5 milijardi kuna. Uz spomenuti iznos koji će biti uplaćen na račun bivšeg vlasnika, član Volkswagen grupe obavezao se preuzeti i Ducatijeve dugove u visini od 1.5 milijardi kuna.

Nakon mjeseci špekulacija i nagađanja kako će Ducati završiti u Mercedesovim rukama, Investindustrial je brand iz Borgo Panigalea prodao ljutom konkurentu Volkswagenu. Poznavateljima prilika u auto-moto svijetu jasno je kako je kupovina Ducatija od strane Audija (Volkswagena) više dio strasti nego financijski proračunata. Čelni čovjek Volkswagena Ferdinand Piech nikada nije krio svoj afinitet prema talijanskim motociklima, štoviše i trenutno vozi jedan Ducati.

Ducati je tako postao dvanaesti Volkswagenov brand. Koliko će mu prelazak u ruke koncerna iz Wolfsburga donijeti pokazat će vrijeme. Ako je suditi prema odnosu Nijemaca prema Lamborghiniju, Ducatiju će cvjetati ruže. No ako pogledamo kako je u priči s VW-om prošao Suzuki dođe nam da se zapitamo, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije