“Mala priča iz seoskog dvorišta” najbolja predstava KAM-a

Spuštena je zavjesa na ovogodišnji Festival kazališnih amatera Međimurja – KAM koji se tri dana održavao u Domu kulture Grada Preloga. Na festivalu je odigrano šesnaest predstava, a u nedjelju u večernjim satima proglašeni su najbolji.

Županijski žiri u sastavu Sanja Nikčević, državna selektorica i Barbara Rocco, glumica i redateljica, ponovno je iskazao divljenje na kako visokoj razini je međimurski glumački amaterizam. 

Prema odluci povjerenstva za najbolju mušku ulogu bili su nominirani: Vlado Ninić za ulogu Roberta u predstavi “Dođi gola na večeru” u izvođenju KUD “Žiškovec”, Ranko Žganec za ulogu Drašeka u predstavi “Mala priča iz seoskog dvorišta” u izvođenju KUD “Katruže” iz Ivanovca i Dejan Buvač za ulogu Tibora u predstavi “Izbiračica” u izvođenju KUU “Seljačka sloga” Nedelišće. Najboljim glumcem festivala proglašen je Vlado Ninić.

Najbolja glumica je Željka Grahovec za ulogu Veronike u predstavi “Idu Zrinski” u izvođenju Kazališne družine “Štolcer” iz Čakovca, a još su bile nominirane Sanja Kolarić za ulogu mame Kate u predstavi “Gastarbajteri” u izvođenju KUU “Zvon” Župne zajednice Mala Subotica i Tamara Zdolec za ulogu Mare u predstavi “Kanalizacija” u izvođenju KUD “Strahoninec”.

Premijera predstave “Idu Zrinski” autorice Kristine Štebih
(Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)

U kategoriji najbolji dramski amaterski tekst nominacije su zaslužili: Stjepan Škvorc za tekst predstave “Ljubav, mržnja, pohlepa” u izvođenju KUD “Belica”, Kristina Štebih za tekst predstave “Idu Zrinski” u izvođenju Kazališne družine “Štolcer” iz  Čakovca i Đuro Horvat za tekst predstave “Mala priča iz seoskog života” u izvođenju KUD “Katruže” Ivanovec. Nagradu je dobio Stjepan Škvorc.

Za najbolju režiju nagrađen je Dejan Buvač za režiju predstave “Idu Zrinski” u izvođenju Kazališne družine “Štolcer” Čakovec. Uz njega, nominirani su bili Marina Ninić za režiju predstave “Dođi gola na večeru” u izvođenju KUD “Žiškovec” i Đuro Horvat za režiju predstave “Mala priča iz seoskog dvorišta” u izvođenju KUD “Katruže” Ivanovec.

I na kraju tri su predstave bile nominirane za najbolju predstavu KAM-a: “Dođi gola na večeru” u izvođenju KUD “Žiškovec”, “Idu Zrinski” u izvođenju Kazališne družine “Štolcer” iz Čakovca i “Mala priča iz seoskog dvorišta” u izvođenju KUD “Katruže” iz Ivanovca. Najboljom predstavom proglašena je “Mala priča iz seoskog dvorišta” i glumci iz Ivanovca će predstavljati Međimurje na 52. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se u svibnju održati u Starom Gradu na Hvaru.

Osim spomenutih nagrada Županijski žiri dodijelio je posebne pohvale i to: za glumačku minijaturu Marku Kovaču za ulogu Franceka u predstavi “Idu Zrinski”, za glumačku minijaturu Nenadu Novaku za ulogu Dudeka u predstavi “Pogan” u izvođenju KUD “Kaštel” iz Pribislavca, za najbolju ideju Suzani Lacković za predstavu “Priločki Romeo i Julija” u izvođenju KU “Seljačka sloga” Prelog i za kolektivnu igru u predstavi “Idu Zrinski” Kazališnoj družini “Štolcer” iz Čakovca.

Pohvale za odličnu organizaciju KAM-a treba uputiti organizatorima festivala, Seljačkoj slozi iz Preloga i Odboru kazališnih amatera Međimurja kojeg vodi Mirjana Hržić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije