Kvalifikacije za A-1 ligu: Težak poraz košarkaša Međimurja

Osječki Sokol – Međimurje 93-67 (28-17; 16-13; 22-27; 27-10)

OSJEČKI SOKOL: Tucaković, Šarac 20, Raić 2, Katavić 13, Kozić, Ridl 16, Grgić 4, Helbich 17, Maslić 2, Žeravica 17, Križanac, Radoš 2. Trener: Zoran Helbich

MEĐIMURJE: Nikola Novak -, Pustić -, Mario Novak 1, Rusak, Krajačić 17, Poljak 4, Jelenić, Klarić 24, Biševac 8, Mario Novak (cap) 8, Ljoljić 5, Matija Novak. Trener: Srečko Šopar

Košarkaši Međimurja doživjeli su težak poraz na gostovanju u Osijeku. Domaćin, Osječki sokol bio je bolji sa 26 koševa razlike. Domaćini su bolje ušli u utakmicu i na krilima raspoloženih Šarca, Žeravice i Helbicha, prvu četvrtinu riješavaju u svoju korist sa 11 koševa razlike.

Druga četvrtina, napadački gledano za Međimurje, još gora od prve, sa samo 13 postignutih koševa. Nisu ni domaćini bili puno bolji, oni su zabili 16. Prvo poluvrijeme završava sa 14 koševa prednosti u korist Osječkog sokola.

Nakon odmora, u trećoj četvrtini, na terenu neko novo Međimurje. Puno bolja igra nego u prvih 20 minuta, najviše zahvaljujući raspoloženim Klariću i Krajačiću, Međimurje je uspjelo smanjiti visoku prednost domaćina na samo 6 koševa razlike, ipak, četvrtina završava sa +9 u korist Osječkog sokola.

Očekivala se, s obzirom na dobru treću četvrtinu Međimurja, napeta utakmica, ali dogodilo se potpuno suprotno. Domaćini su u posljednjih 10 minuta nadigrali igrače Međimurja u svim segmentima igre i dobili taj period sa čak 27-10, za konačnih +26. Kod Međimurja, najbolji Klarić sa 24 poena i Krajačić sa 17, njih dvoje su ujedno bili i jedini dvoznamenkasti strijelci za Međimurje, premalo da se ozbiljnije zaprijeti domaćinima kod kojih je čak 5 igrača zabilo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Šarac, 20.

Ovaj poraz jako je udaljio Međimurje od prve dvije pozicije, ali bez obzira na to, ništa još nije gotovo. Jedino treba vidjeti kako će se kretati ostali rezultati jer sada će za željeni plasman trebati, najvjerojatnije dobiti svih 5 utakmica do kraja.

Druga utakmica 4. kola igrala se između Dubrave i Crikvenice, a iznenađujuću, ali potpuno zasluženu i jako vrijednu gostujuću pobjedu odnijela je momčad Crikvenice.

Dolazi Poličnik

Sljedeće 5. kolo, protivnik Međimurja, ovdje u Čakovcu, biti će posljednje plasirani Poličnik, momčad iz malog mjesta kraj Zadra, koja je bez ikakvih ambicija ušla u kvalifikacije, ali ih se svejedno treba pripaziti i shvatiti ozbiljno. Utakmica se igra u srijedu (11.04.2012.) u dvorani II. O.Š. sa početkom u 19 sati.

Rezultati 4. kola: Osječki sokol-Međimurje 93-67, Dubrava-Crikvenica 78-91.

Parovi 5. kola: Međimurje-Poličnik, Crikvenica-Osječki sokol, Dubrava slobodna.

Ljetna liga i Liga dječaka

Košarkaški savez Međimurske županije odlučio se na organizaciju ljetne lige. Ove sezone su A-2 liga sjever i C-1 liga dosta brzo završile, a sljedeća natjecateljska sezona počinje tek u listopadu ove godine, stoga su u savezu odlučili organizirati ligu tako da klubovi imaju utamice tamo negdje do kraja školske godine koja završava u lipnju.

Pohvalan potez saveza, a igranje ljetne lige najviše će ići u prilog mladim igračima. Sada je sve na klubovima na kojima je odluka hoće li igrati ili neće. Nadamo se da će ih većina biti za igranje lige!

KSMŽ ima u planu i organizaciju “lige dječaka” (djeca rođena 2000. god. I mlađi). Prijave za ligu dječaka treba poslati najkasnije do 13.04.2012. (petak). Klubovi svoje prijave za ljetnu ligu i ligu dječaka mogu slati na email adresu saveza koja glasi: info@ksmz.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije