Novi otvoreni požar u donjem Međimurju! Nemar ili pojava piromana?

Unazad mjesec dana na području najistočnijeg djela Međimurja dogodilo se nekoliko otvorenih požara. Zadnji je bio u subotu, 31. ožujka i to na tromeđi katastarskih općina Donji Vidovec, Kotoriba i Sveta Marija.

S obje strane željezničke pruge gorjela je suha trava, drveće i grmlje, a izgorjelo je više od deset hektara zemljišta na tom području. Prvi su na požarište pristigli vatrogasci DVD-a Donji Vidovec, no zbog široke požarne fronte pozvali su u pomoć pripadnike DVD-a Kotoriba i Sveta Marija.

Vjetrovito vrijeme te nemogućnost pristupa cisternom dijelu gorućeg zemljišta, zbog pruge i kanala, gašenje je bilo otežano. Divljač je izbezumljeno tražila put iz vatrenog obruča. Na požarištu smo osim vatrogasaca zatekli i načelnika Općine Donji Vidovec Josip Griveca i njegovog zamjenika Dražena Lukšu.

Donjovidovski vatrogasci su u dva dana intervenirali četiri puta. Nekoliko intervencija imali su vatrogasci Kotoribe i Svete Marije. Toliki broj požara u istočnom kutku Međimurja još nije zabilježen, pa se mole građani da ne pale korov jer velike su štete koje može izazvati nesavjesna i nemarna ljudska radnja.

Svi ovi požari u kojima su nastale velike štete i koji su sve učestaliji nameće nam pitanje: Imamo li piromana?

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije