Pet Međimuraca u TOP 50 Forbsove liste najbogatijih u Hrvatskoj

Tko bi bio predvodnik liste najbogatijih Hrvata – nije teško za pogoditi. Ivica Todorić, vlasnik najveće privatne kompanije u Hrvatskoj sa 3,7 milijardi kuna nalazi se na tronu Forbsove liste najbogatijih u Hrvatskoj. Dakako, siromašniji je u odnosu na proteklu listu za 1,2 milijardi kuna.

Njegovi prvi pratitelji, točnije dvije obitelji, kaskaju za koje dvije milijadre kuna – obitelj Besnier, vlasnik Lactalisa i Dukata teška je 1,9 milijardi kuna, a hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić ima oko 854 milijuna kuna kapitala u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji.hr.

Među prvih pet našli su se i Emil Tedeschi, vlasnik Adris Grupe, sa 833 milijuna kuna, te Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe sa 460,7 milijuna kuna.

Prema Forbsovoj listi, Stjepan Varga (Čakovečki mlinovi) najbogatiji je i najusjepšniji Međimurac sa 47,9 milijuna kuna i nalazi se na 28. mjestu, dok se Ružica Varga (Čakovečki mlinovi) sa 46,7 milijuna kuna nalazi dva mjesta iza njega, na 30. mjestu.

Branko Grašić (METSS) nalazi se na sa 43,3 milijuna kuna na 34. mjestu, dok je na 48. mjestu sa 25 milijuna kuna Zoran Štefulj (Čakovečki mlinovi).

Više pročitajte na Jutarnji.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije