U subotu diljem Međimurja humanitarne akcije uz Dan narcisa

Dan narcisa je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Učestalost raka dojke raste svuda u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a u Međimurskoj županiji zauzima vrh ljestvice po učestalosti i smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena.

Klub žena oboljelih od raka dojke “Nova Nada” Čakovec Županijske lige protiv raka i ove se godine uključuje u ovu humanitarnu akciju u sklopu koje se prodajom narcisa i prigodnih proizvoda po gradskim trgovima i istaknutim lokacijama diljem Hrvatske, prikupljaju sredstva namijenjena borbi protiv te zloćudne bolesti.

U dosadašnjim akcijama u Međimurju kupljen je aparat za limfnu drenažu, koji  je važan u rehabilitaciji žena operiranih od raka dojke, ultrazvučni aparat (Županijska liga donirala je 100.000,00 kuna) važan za rano otkrivanje, digitalne fosforne kasete za mamografsko snimanje dojki te infuzijska pumpa za aplikaciju kemoterapije. Svi spomenuti  uređaji donirani  su Županijskoj bolnici Čakovec.

Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, pri kraju su realizacije kupnje posebnih “pištolja” za citološku punkciju dojki i igli za core biopsiju te visokorezolutnih monitora za dijagnostiku bolesti dojke, koje bi donirali Županijskoj bolnici Čakovec. Potrebna financijska sredstva su se prikupljala tijekom Dana narcisa 2011. i tijekom humanitarne akcije “Zajedno protiv raka 2011”, a akciju će u potpunosti realizirati nakon ovogodišnjeg Dana narcisa.

Prodaja narcisa i prigodnih proizvoda održat će se 24. ožujka (subota) i to u Čakovcu na  tri lokacije – Trg Republike, Franjevački trg i na Jugu (kod Beteksa), u vremenu od 09 – 13 sati,  u Murskom Središću (kod robne kuće), Prelogu (na tržnici),  u Nedelišću (kod Općine), u Maloj Subotici (kod Općine), u Kotoribi (u centru), u Pribislavcu (kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma), Palovcu, Štefancu, Brezju, Belici i Gardinovcu (kod Društvenog doma) od 9-12 sati. Udruga žena “Turen” iz Podturna će Dan narcisa obilježiti 25. ožujka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije