SSSH: Čakovec domaćin Regionalne fokus grupe

U sklopu aktivnosti IPA projekta “Sudjelovanje građana u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti” (CENEP), Ured SSSH Međimurske županije organizira Regionalnu fokus grupu za područje sjeverozapadne Hrvatske (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija) koja će se održati u utorak, 20. ožujka u uredu SSSH MŽ na Trgu Republike 1 u Čakovcu s početkom u 9.30 sati.

U uvjetima rastućih cijena energije, kao i sve izraženijeg problema klimatskih promjena, sa značajnim  ekonomskim i socijalnim posljedicama i za poslodavce i za radnike, povećanje energetske učinkovitosti nameće se kao jedan od nužnih odgovora.

Stoga je cilj regionalnih fokus grupa, koje će se održati u Čakovcu, Splitu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci, uključivanje  lokalnih dionika u planiranje mjera energetske učinkovitosti (predstavnici sindikata, poslodavaca, lokalne uprave, udruga, medija…), odnosno dobivanje povratne informacije o najprimjerenijim mjerama za pojedine regije Hrvatske, uvažavajući lokalne specifičnosti.

U uvodnom dijelu radionice bit će predstavljem sam projekt CENEP, kao i mjere energetske učinkovitosti koje se trenutno provode na razini Hrvatske (Nacionalni program energetske učinkovitosti), te rezultati ankete o energetskoj učinkovitosti u kućanstvima provedene u sklopu projekta.

Projekt CENEP, koji se provodi uz financijsku potporu EU kroz Instrument pretpristupne pomoći (IPA), nastoji pridonijeti razvoju socijalno osjetljive politike na polju energetske učinkovitosti javnim savjetovanjima i raspravama, odnosno razvojem dijaloga između organizacija civilnog društva, socijalnih partnera i tijela države uprave na tome području.

Više podataka o projektu možete pronaći na internetskoj stranici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije