Izbor za najkošarkaša sezone: Srećko Šopar glasovao u prvom kolu

Kako smo i najavili, krenuli smo sa izborom za najkošarkaša sezone 2011/2012.

Prvi na redu glasovao je trener prvaka A-2 lige sjever i osvajača kupa “Krešimir Ćosić” za regiju sjever, Srećko Šopar. Spomenimo da za njega i njegove igrače sezona još nije gotova kao za ostale A-2 ligaše jer ih očekuju kvalifikacije za prvoligaško društvo. Paralelno sa svojim trenerom, glasovali su i igrači Međimurja za najboljeg suca sezone.

eMedjimurje.hr: Osvrt na ovu sezonu i rezultate Međimurja?

Šopar: Rezultati kluba su u granicama očekivanoga, znači osigurali smo dosta uvjerljivo naslov prvaka, u Kupu Krešimira Ćosića smo došli do 1. kola i pružili solidan otpor prvoligašu Alkaru. Možda je za moj ukus bilo malo previše oscilacija u igri, odnosno nije bilo u svim utakmicama tečnosti i lakoće pobjeđivanja no krajnji rezultat je pozitivan.

eMedjimurje.hr: Cilj u kvalifikacijama za A-1 ligu i mislite li se pojačati za njih?

Šopar: Cilj je ostvariti što više pobjeda i privući što više (naročito mlađih) gledatelja. Pod ovim “što više pobjeda” mislim da imamo ekipu koja može ravnopravno konkurirati svima za ulazak u 1. ligu.

Planiramo se naravno pojačati jer sustav kvalifikacija je takav da je energetska potrošnja igrača puno veća nego kroz ligaški dio(naroćito u prvom dijelu kad se igra u terminu srijeda-subota) tako da je u planu dovođenje 2-3 igračka pojačanja. U ovom trenutku toliko, dok se ne realiziraju konkretni transferi.

eMedjimurje.hr: Vaše mišljenje o ostala naša dva kluba u A-2 ligi

Šopar: Oba predstavljaju za mene ugodno iznenađenje, ne u smislu da nisam očekivao ovakav rezultat nego u stvaranju pozitivnog ozračja oko njih. Publika se vratila u dvoranu u Murskom Središću što me izuzetno veseli, a nje nebi bilo bez pozitivnog rezultata i klime oko ekipe Rudara.

Čakovec je priča za sebe. Okupili su se praktično prije 1. kola i bez treninga, na svježinu odlično otvorili prvenstvo, uz malo sreće mogli su pobjediti i u Varaždinu, a tad ko zna.  Iskustvo njegovih igrača dokazuje da teza o mladim i starim lako pada u vodu, jer je to ono što im je donijelo rezultat na kojem im čestitam.

eMedjimurje.hr: Malo o drugom po redu izboru za najkošarkaša sezone

Šopar: Ne volim se ponavljati, već sam prošle godine pohvalio ovu incijativu i mislim da sve u smislu propagiranja košarke i sporta mora dobiiti pozitivnu ocjenu. O ukusima ne volim diskutirati, nekome se sviđa ovo, nekome ono, ali se nadam da bude opet izabran onaj koji to najviše zavređuje.


U prvom kolu izbora najkošarkaša seniora poveo Luka Prprović (broj 6 na poleđini dresa)

1.    LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 6 BODOVA
Bez puno razmišljanja klasa za sebe (igračka i ljudska). Spojio je dvje teško spojive stvari, a to je studiranje na Kineziološkom fakultetu i vrhunsko igranje košarke. Obzirom na mladost, sigurno prvoligaški potencijal.

2.    NIKOLA HRKAČ – RUDAR CIMPER – 4 BODA
Vjerojatno najzrelija seniorska sezona u karijeri. Godine nose svoje i nadam se da je i pred njim još dosta dobrih seniorskih sezona.

3.    DEJAN VUGRINEC – MEĐIMURJE GLOBETKA – 3 BODA
Treba nešto više reći nego Vugi, legenda, bez problema bi mogao igrati kod nas i pomoći u kvalifikacijama,  ali je odlučio prepustiti mjesto mlađima (ne uvjek i boljima).

4.    STJEPAN KRANJČEC – ČAKOVEC – 2 BODA
Gdje Luka (Prprović) stane, tu on nastavi ili obrnuto, samozatajni play koji čvrsto drži konce igre Čakovca u svojim rukama, a rezultati govore za sebe.

5.    IGOR DRK – MLADOST IVANOVEC – 1 BOD
Dečko koji voli košarku iznad svega i ništa mu nije teško kad je košarka u pitanju, pomaže mlađim dečkima u svom klubu, polako kreće i u trenerske vode.

Naj nada:

1. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 6 BODOVA
Pozitivno iznenađenje. Izuzetno zrelo igranje za klinca njegove dobi, u prvom susretu s seniorskom košarkom. Nadam se da će mu ova sezona biti motiv za još žešći rad.

2. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 4 BODA
Sezona na razini prošle, mislim da ima još puno rezerve.

3. DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 3 BODA

4. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 2 BODA

5. MATIJA SOKAČ – PRELOG – 1 BOD

NAJ SUDAC:

Poveo Žarko Kovačević

Igrači Međimurja glasovali su prvi za naj košarkaškog suca u sezoni 2011/2012. Podsjetimo, u izboru imamo 7 sudaca, a igrači od tih 7 daju glasove trojci sudaca po principu 1 glas = 1 bod. Tako je nakon prvog kruga u vodstvu Žarko Kovačević.

1.    ŽARKO KOVAČEVIĆ – 6 BODOVA
2.    DANIJEL PERČIĆ – 5 BODOVA
3.    NIKOLA KRAJAČIĆ – 5 BODOVA
4.    TOMISLAV RODEK – 1 BOD
5.    DEJANA BALOG – 1 BOD

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije