Radio Međimurju trajno oduzeta koncesija

Na internet stranicama Agencije za elektroničke medije objavljena je odluka kojom se nakladniku Nacionalna mreža iz Varaždina trajno oduzima koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području općine Kotoriba te Donja Dubrava i Donji Vidovec (M-KB).

Takvu odluku je donijelo Vijeće za elektroničke medije zbog neemitiranja radijskog programa na 95 MHz. Riječ je o Radio Međimurju koji je svoje emitiranje prekinuo sredinom mjeseca rujna prošle godine.

Razlog prekida programa bila je naredba najmodavca da se napuste prostori zbog dugovanja za najam. Prijašnji nakladnik Međimurje donat više nije bio nositelj koncesije, a novu koncesiju na rok od devet godina dobila je Nacionalna mreža iz Varaždina koja je ovom odlukom to pravo izgubila.

Tako su mještani donjeg Međimurja, Podravine i pomurskih Hrvata u Republici Mađarskoj, nakon 12 godina emitiranja, ostali bez radija kojeg su voljeli slušati i koji je svakodnevno u njihove domove i na radna mjesta prenosio sve informacije i vijesti vezanih uz to područje.

Šteta za Međimurje što je ostalo bez jednog medija i šteta za mještane najistočnijeg međimurskog kraja koji će nestankom radija iz etera itekako osjetiti (ili već osjećaju) što znači biti medijski izoliran.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije