A-2 liga sjever: Međimurje bolje od Podravca

Derbi kola igrao se u Virju, gdje su motivirani domaći igrači dočekali neporaženo Međimurje. Pružio je Podravac odličan otpor, ali iskusnija i kvalitetnija momčad Međimurja prešla je možda i najtežu prepreku u drugom dijelu sezone i zabilježila pobjedu 88-77.

Čakovec je, znatno oslabljen pobijedio Radnik iz Križevaca, a Rudar Cimper je razočarao svoje navijače porazom od Koprivnice koja se nalazi na dnu ljestvice.

Ostali susreti donijeli su jedno iznenađenje, Bjelovar je nakon poraza od Međimurja sa 112 koševa razlike, na domaćem terenu dobio Petar Zrinski iz Vrbovca sa 78-74. Vindija i Ivančica rutinski su odradili svoje susrete, bili su uvjerljivi protiv Mladosti i Grafičara.

PODRAVAC-MEĐIMURJE  77-88   (15-18; 18-24; 24-21; 20-25)

MEĐIMURJE: Novak N. 2, Pustić L. -, Novak Mario 8, Miko D. 12, Krajačić D. 12, Lončarić M. -, Fodor G. 13, Jelenić G. -, Biševac V. 21, Novak Mario (cap.) 16, Martinović D. -, Novak Matija 4;  TRENER: Šopar S.

Međimurje i nakon, možda najtežeg gostovanja u sezoni, ostaje neporaženo. Podravac je pružio snažan otpor, ali je Međimurje i iz tog susreta izašlo neporaženo. Napaljeni domaći igrači nisu uspjeli ni provokacijama isprovocirati igrače Međimurja, posebno najstariji domaći igrač Zadravec koji se okomio na ponajboljeg igrača Međimurja, Krajačića.

Obično, što si stariji, ponašaš se korektnije i bolje, a Zadravec, očito ima nekakve komplekse pa s njim nije taj slučaj. Prva četvrtina bila je izjednačena, ali ipak, Međimurje ima +3 na završetku prve dionice. Povećali su prednost do poluvremena na +9. Zaprijetili su domaći u trećoj četvrtini u kojoj su smanjili vodstvo gostiju iz Čakovca na -6.

Nisu igrači Međimurja u zadnjoj četvrtini dopustili upornim domaćinima da se približe i uđu u neizvjesnu završnicu u kojoj bi sve bilo moguće nego su rutinirano priveli utakmicu kraju i pobijedili po 18-i puta iz 18 utakmica. Biševac Vedran najbolji strijelac kod Međimurja sa 21 košem, kapetan Mario Novak-Medo zabio je 16, Fodor 13, a Krajačić i junior Miko po 12 koševa. Međimurju slijedi novi derbi, u goste im stiže drugoplasirana Vindija.

ČAKOVEC-RADNIK  72-64 (22-12; 16-20; 12-8; 22-24)

ČAKOVEC: Horvat S.16,Terek M.3,Prprović L.21,Terek D.11,Kranjčec S.(cap)11,Ganzer M.0,Dovečer K.0,,Wrana R.10,Vehtersbah Stojan P.0,Feher N.-Drk I.0, trener Bruno Kovačić

Čakovec je znatno oslabljen igrao protiv Radnika. Nije bilo kapetana Jurasa, Ostoje, juniora Fečkeša, mlađi Terek, Matija ozljedio je zglob na utakmici C-lige i nije mogao puno pomoći, a stariji, Darko imao je gripu, ali je svejedno došao pomoći suigračima.

Očito nije smetalo jer je Čakovec  vodio tokom cijelog prvog poluvremena sa desetak poena prednosti, ipak, gosti su do poluvremena uspjeli smanjiti na -6. Drugo poluvrijeme je Čakovec rutinski održavao prednost.

Nakon treće četvrtine podigli su svoju prednost na 10 poena, a u zadnjoj su tu prednost održavali i mirno priveli susret kraju. Čakovec je kao i protiv Rudar Cimpera ima petoricu dvoznamenkastih strijelaca. Najviše je zabio Prprović, 21, Horvat je postigao 16 koševa, Darko Terek i Kranjčec su dodali po 11, a treba spomenuti i 10 koševa juniora Wrane.

KOPRIVNICA-RUDAR CIMPER  69-60 (22-12; 10-19; 16-13; 21-16)

RUDAR CIMPER: Varga 19, Novak -, Korbelj 0, Perčić -, Hrkač 7, Radiković 4, Cilar -, Bedi -, Dodlek 6, Tkalec 12, Bogdan 6, Srnec 6, TRENER: Damjanović B.

Rudar Cimper opet po starom, gostovanje u Podravini-poraz u Podravini, ali ovaj puta protiv puno slabije ekipe od njih. Ulazak u utakmicu opet loš, mogli bi reći, podcjenjivački, puno promašenih zicera, nezainteresiranost, posebno kod najboljeg strijelca ekipe Hrkača, koji si uzima “godišnji” protiv ekipa na dnu ljestvice i nema baš motiva igrati protiv njih.

Junior Radiković ne šutira na koš dok je sam na šutu, nego ulazi u gužvu pod koš i netočnim dodavanjima baca lopte u ruke protivniku. Jedini koji zaslužuju prolaznu ocjenu kod Rudar Cimpera su kapetan Tkalec sa 12 koševa, koji cijeli tjedan nije trenirao zbog gripe, ali je pokazao mlađim suigračima kako treba igrati i bacati se za svakom loptom na parket i Varga sa 19 koševa. Ostali koji su dobili minute, ispod prosjeka.

Ostali rezultati 18. kola: Vindija-Mladost 85-64, Bjelovar-Petar Zrinski 78-74, Ivančica-Grafičar 73-45.

Tablica:

Parovi 19. kola: Koprivnica-Čakovec, Rudar Cimper-Ivančica (subota, 25.02.2012. u 19 sati), Grafičar-Bjelovar, Petar Zrinski-Podravac, Međimurje-Vindija (subota, 25.02.2012. u 17.30 sati), Mladost-Radnik.

C-1 liga: Odigrano 14. i 15. kolo

Zaostala utakmica 13. kola: Donji Kraljevec-Međimurje Globetka 63-82.

Rezultati 14. kola: Prelog-Mladost 72-53, Nedelišće-Donji Kraljevec 63-84.

Rezultati 15. kola: Donji Kraljevec-Mladost 78-56, Međimurje Globetka-Kotoriba 79-51, Međimurje II-Dubravčan 61-75.

Posljednjih 10-ak dana najviše su na terenu bili igrači Donjeg Kraljevca. Oni su u desetak dana odigrali čak 3 utakmice, u NBA ritmu. Prvo su na domaćem terenu, očekivano, poraženi od vodeće Međimurje Globetke. Nakon toga su gostovali u Nedelišću, koje su pobijedili sa 21 košem razlike. Treća utakmica bila je protiv Mladosti u kojoj su kao i u Nedelišću bili uvjerljivi. Pobijedili su sa 78-56.

Vodeća međimurje Globetka odigrala je dvije utakmice, dobili su u već prije spomenutoj utakmici, Donji Kraljevec, a u nedjelju je stradala i posljednje plasirana Kotoriba sa 28 koševa razlike. Saznali su prošli tjedan u Kotoribi da njihov najbolji strijelac i igrač, Alen Zvošec više neće moći uopće igrati košarku. Operirao je ozljeđeni zglob na nozi i doktor mu je rekao da je ozljeda takva da više nebi smio igrati.

Prelog je dobio Mladost sa 19 koševa razlike, ali i ostao bez svojeg najboljeg igrača Poredoša koji je teže ozlijedio koljeno i za njega je sezona, kako izgleda, završena. Dubravčan je bio bolji od Međimurja II sa 14 koševa razlike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije