A2 liga sjever: Rudarima derbi!

Košarkaši Rudar Cimpera i po treći puta ove sezone, svladali su momčad Čakovca. Nakon pobjede u četvrtfinalu kupa i one u prvom dijelu prvenstva kada su gostovali u Čakovcu, Rudar je i na domaćem terenu bio bolji. Međimurje će protiv Bjelovara svoju utakmicu odigrati u srijedu (15.02.2012.) sa početkom u 18.30.

Ovo kolo donijelo nam je i jedno iznenađenje, košarkaši Mladosti su u lokalnom derbiju nakon tko zna koliko godina uspjeli dobiti Podravac iz Virja koji je tim porazom opet prepustio drugu poziciju Vindiji iz Varaždina. Varaždinci su u ovom kolu bili bolji od Radnika na gostovanju u Križevcima. Derbi začelja igrao se u Ludbregu, gdje je domaći Grafičar poražen i po sedamnaesti puta iz isto toliko utakmica, ovaj puta bolja je bila Koprivnica, kojoj je ovo treća prvenstvena pobjeda. Petar Zrinski bio je uvjerljiv protiv Ivančice iz Ivanca.

RUDAR CIMPER-ČAKOVEC 77-68 (15-19; 26-21; 15-12; 21-16)

RUDAR CIMPER: Varga 7, Mikolaj 2, Frančić 0, Perčić -, Hrkač 28, Radiković 9, Cilar -, Bedi 8, Dodlek -, Tkalec 5, Bogdan 0, Srnec 18 Trener: Damjanović B.
ČAKOVEC: Horvat 2, Terek M. 0, Prprović 14, Terek D. 14, Kranjčec 10, Dovečer -, Juras 14, Ostoja 12, Wrana -, Fečkeš 2, Drk 0 Trener: Kovačić B.

Lijepo je opet bila popunjena dvorana u M.Središću na derbi utakmici 17. kola između domaćeg Rudar Cimpera i gostiju iz Čakovca. Jedino je bilo malo čudno bez najvjernijeg domaćeg navijača, popularnog Gustava, koji se nije pojavio na utakmici, a ne pamtimo da li se to ikada desilo!

Navijači Rudar Cimpera, “Rudar Cimper Boys” odgledali su utakmicu bez navijanja. Naime, na dan utakmice, u Murskom Središću bio je pokopan Damir Rajf-Cerin, bivši predsjednik NK “Rudar” i jedan od najboljih nogometaša u povijesti kluba, te bivši predsjednik nogometaša Rudara. Bio je i stalni posjetioc utakmica košarkaša Rudar Cimpera. Čakovec je na krilima svog najboljeg igrača, Prprovića, bolje otvorio utakmicu, a igrači Rudar Cimpera, konstantno su tokom prve i druge četvrtine bili u zaostatku. Dalekometnim šutevima Darka Tereka i poenima ispod koša Prprovića, Čakovec je na nešto manje od 2 minute do kraja prvog poluvremena imao prednost od 10 koševa, a onda trener Rudar Cimpera postavlja agresivnu zonsku obranu, kojom je Rudar dobio Čakovec u prošle dvije utakmice i u nepune dvije minute na radost domaćih navijača, Rudar Cimper je u potpunosti preokrenuo rezultat, te na poluvrijeme odlazi sa +1.

Nastavili su domaći igrači sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, a dodatni razlog za brigu u redovima Čakovca bila je peta osobna pogreška njihovog najboljeg strijelca i igrača, Prprovića koji zabiva po susretu 21 koš, no upravo mu Rudar Cimper očito ne leži. Od svih utakmica u ovoj sezoni, Prprović je baš protiv Rudar Cimpera ubacio najmanje (u prvom međusobnom susretu samo 10, sada u ovom 14).

Nisu se dugo veselili u domaćem sastavu jer su ubrzo i oni ostali bez svog jedinog pravog razigravača i drugog strijelca ekipe, Alena Varge, također zbog 5 osobnih pogrešaka, a nakon njegovog izlaska i loše reakcije njegove zamjene, Bedija, koji je lagano izgubio dvije lopte što su igrači Čakovca iskoristili i sa -9 se potpuno vratili u utakmicu. Minutu i 50-ak sekundi do kraja, Čakovec je košem iskusnog Jurasa poveo sa 67-66, a do kraja utakmice, igrači Čakovca zabili su još samo jedan koš iz slobodnog bacanja.

Prvo je najbolji strijelac utakmice i ekipe Rudara, Nikola Hrkač pogodio oba slobodna bacanja za +1 domaćih, sljedeći napad Čakovec promašuje, Bedi ima dva slobodna bacanja, pogađa oba za +3 na 50 sekundi do kraja. Rudar Cimper je opet obranio napad, a nakon nove osobne pogreške Čakovca, na liniju slobodnih bacanja stao je junior Radiković koji je također zabio oba za +5.

Sljedeći napad Čakovec ima dva slobodna bacanja, pogađaju samo jedno, za -4 i brzo rade osobnu na kapetanu domaćih, Tkalec zabija oba za +6, a točku na i je stavio Bedi, tricom u posljednjoj sekundi utakmice za konačnih +9. Rudar Cimper su do pobjede predvodili Nikola Hrkač sa 28 poena i Saša Srnec sa 18, a jako su im dobro asistirali Radiković sa 9 i Bedi sa 8 koševa, svih 8 je zavio u posljednjoj četvrtini. Čakovec je u svojim redovima imao čak 5 dvoznamenkastih igrača, Prprović, Juras i sve bolji Darko Terek koji se vraća u staru šutersku formu svi po 14 koševa, Ostoja je zabio 12, a Kranjčec 10 poena.

Ostali rezultati 17. kola: Grafičar-Koprivnica 59-81, Petar Zrinski-Ivančica 80-48, Mladost-Podravac 81-68, Radnik-Vindija 60-80.

Parovi 18. kola (18.2.2012.): Čakovec-Radnik, Vindija-Mladost, Podravac-Međimurje, Bjelovar-Petar Zrinski, Ivančica-Grafičar, Koprivnica-Rudar Cimper.

A-2 LIGA ŽENE: VRLO LOŠA IGRA KOD PRVAKA LIGE PEŠČENICE!

ŽKK PEŠČENICA – ŽKK RADOST 60:30 (13:10, 15:7, 8:2, 24:11)
RADOST: Glumac 6, Taradi, Balog (cap.) 6, Šmitran 2, Hozjan 6, Kranjčec 2, Tkalec 3, Bogdan, Živković V. 2, Đokić 2, Živković A. 1 – Trener: Levačić Ž.

Srećom, pred vrlo malim brojem gledatelja, odigran je susret 11. kola A2 ženske lige zapad u Zagrebu između ekipe Peščenice koja je već ranije osigurala 1. mjesto i naših djevojaka, jer ono što su obje ekipe prikazale nije nikako zaslužilo prolaznu ocjenu i pljesak nazočnih. Iako bez ikakvog imperativa u današnjem susretu naše cure su vrlo loše odigrale susret previše respektirajući buduće prvakilnje i ekipu koja je još bez poraza ove sezone u A2 ligi.

Vidjelo se to od samog početka kad nam je trebalo nekoliko minuta da povežemo redove i poentiramo. Srećom sa druge strane stajale su također potpuno anemične domaće igračice pa je očito da su ove niske temperature “smrznule” igračice obje ekipe. Sredinom prve četvrtine sredile su se igračice Radosti i uspješno parirale pa su čak i povele 10:8 no na žalost do kraja više nisu uspjele poentirati pa su domaće imale 3 poena razlike nakon prvih 10 minuta.

Jasno je ta četvrtina dala do znanja da se Radost može nositi sa favoriziranim domaćinima, a da su naše imale samo malo vjere u sebe, mogle su dobiti utakmicu. Kao i prva četvrtina i druga je odigrana u istom ritmu sa bezbroj pogrešaka i izgubljenih lopti pa je ponekad izgledalo da se igračice više muče sa loptom nego sa protivničkom ekipom. U takvoj igri gdje je tek ponekad iz ne baš smislenih akcija neka igračica uspjela poentirati, dočekali smo poluvrijeme i rezultat od nevelikih 28:17 za Pešćenicu.

Dogovor na poluvremenu bio je da se proba stisnuti domaće jer zaista nisu pokazale ništa posebno i natjerati im vodu u uši te skupo prodati kožu. Angažirana igra u obrani u kojoj su nam uveliko pomagale domaće rezultirala je da u prvih 8 minuta treće četvrtine ne primimo ni koš ali umjesto da to naše igračice iskoriste, nisu ni one uspjevale poentirati i samo 2 naša realizirana slobodna bacanja za 28:19 u 28 minuta igre.

Nevjerojatno što sve Radost nije uspjela realizirati i sasvim izjednačiti ili čak i povesti na ovoj utakmici, do kraja četvrtine domaće igračice rade seriju 8-0 i sa 36:19 odlazi se u zadnjih 10 minuta, rezultat četvrtine 8:2 a naše iz igre nisu uspjele poslati loptu kroz obruč. Nakon nerealizirane prilike nokautirati domaće, igračice Radosti potpuno rezignirano završavaju ovu utakmicu a zadnju četvrtinu igraju sve naše poletarke što su domaće maksimalno iskoristile i na kraju uvjerljivo slavile sa čak 30 koševa razlike.

S obzirom da smo u 28 minuta primili 28 koševa krajnji rezultat ipak ne prikazuje stavrno stanje na terenu. Očito je da su domaće podcijenile Radost,ali se to nije znalo iskoristiti i kazniti, a bila je velika prilika, opet, nedopustivo je u zadnjih 12 minuta primiti 32 koša. Nitko od naših igračica se nije snašao na terenu i zaslužio prolaznu ocjenu. Očigledno je prevelik hendikep bio izostanak Hlebec i Stagličić pa je pitanje kako bi se utakmica razvila da su obje mogle participirati u ovoj utakmici, ovom prilikom Hlebec želimo brz oporavak i povratak na košarkaški teren.

Sljedeća utakmica je sa starim rivalkama iz Varaždina gdje će se naše pokušati revanširati za poraz u prvom djelu natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije