USKORO KREĆU RADOVI

POTPISAN UGOVOR Općina Kotoriba ulaže gotovo 700 tisuća kuna u javnu rasvjetu poduzetničke zone Jug

Ukupna vrijednost projekta opremanja zone Jug iznosi 11,5 milijuna kuna, a projekt javne rasvjete vrijedan je nešto manje od 700 tisuća kuna

U ponedjeljak, 31. kolovoza u prostorijama vijećnice Općine Kotoriba potpisan je ugovor za ulaganje u javnu rasvjetu poduzetničke zone Jug u Kotoribi. To je sastavni dio projekta ulaganja u osnovnu infrastrukturu Poduzetničke zone Jug koji je financiran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta opremanja zone Jug iznosi 11,5 milijuna kuna, a uključuje izgradnju odvodnje, prometnice te već spomenute javne rasvjete. Za taj je projekt Ministarstvo gospodarstva odobrilo 9,1 milijun kuna, a u ovoj fazi ide se u izgradnju javne rasvjete koja uključuje 75 rasvjetnih tijela.

Nakon provedene javne nabave, najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke Kabel-Mont d.o.o. Domašinec u iznosu 686.486,25 kuna (PDV uključen). Ugovor su potpisali načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i Danijel Tomašek, direktor tvrtke. Radovi bi trebali započeti 9. rujna, a rok izvedbe radova je osam mjeseci. Iste će nadzirati inženjer Stanko Petrac.

Načelnik Grgec najavio je skoro raspisivanje javne nabave za izgradnju oborinske odvodnje i prometnice u zoni Jug koja će biti ponovljena po treći put, s obzirom na previsoke iznose prve dvije javne nabave. Dodao je da se poduzetnička zona širi zbog interesa domaćih investitora. Još je napomenuo da je svaki treći Kotoripčan zaposlen te da su plaće solidne u odnosu na ostatak Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije