Djeca s posebnim potrebama imaju pravo na besplatni prijevoz u Međimurju

Djeca s posebnim potrebama imaju pravo na besplatni prijevoz u Međimurju

Kad je dijete bez ruke došlo po objašnjenje na Županiju zašto ne može dobiti besplatnu mjesečnu kartu jer je isto dijete s posebnim potrebama, županijske službe su mu dale odgovor da je to zato jer ne radi po posebnom programu i da on po takvom nije dijete s posebnim potrebama – ispričao nam je nezavisni vijećnik dr. sc. Predrag Kočila.

Naravno da je to apsurd, pa sam postavio pitanje na Skupštini koja je županova definicija djeteta s posebnim potrebama i zašto nije dobilo besplatnu kartu – rekao je Kočila.

Zamolio nas je da odgovor objavimo na portalu te da ga vide svi roditelji koji imaju djecu s posebnim potrebama i neka iskoriste besplatni srednjoškolski prijevoz, jer ionako imaju puno veće troškove nego djeca koja to nisu.

Djece s posebnim potrebama na području županije ima puno, ali roditelji nisu upoznati sa ovom činjenicom pa niti ne traže besplatne karte. Dakle, po potvrdu na Centar za socijalnu skrb trebaju otići i onda po kartu na blagajnu. Za detaljnije informacije nek se obrate županijskim službama – jasan je i od pomoći bio nezavisni vjećnik u Međimurskoj županiji dr. sc. Predrag Kočila.

Odgovor župana Ivana Perhoča

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije