Đuri Horvatu iz Tehnixa dvije srebrne medalje u Bruxellesu

Đuri Horvatu iz Tehnixa dvije srebrne medalje u Bruxellesu

Na inicijativu nekolicine inovatora članova i članica UIH-e ove godine selekcija Udruge inovatora Hrvatske sudjelovala je na poznatom sajmu inovacija INNOVA – EUREKA 2011 u Bruxellesu od 17 – 19. studenog 2011.

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno Đurom Horvatom, članom Izvršnog odbora Udruge inovatora Hrvatske i predsjednikom kompanije TEHNIX i Markom Abramovićem, članom skupštine Udruge inovatora Hrvatske, pored sajma posjetilo je Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxsellesu.

Hrvatski veleposlanik Boris Grgić i direktorica predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Bruxsellesu Dragica Martinović istaknuli su da će podržati napore hrvatskoh inovatora za izlazak na međunarodna tržišta, a poglavito na tržišta zemalja Beneluxa.

 

Također su podržali i obećali potporu kompaniji TEHNIX u proboju na tržišta zemalja Beneluxa jer TEHNIX sa svojom modernom tehnologijom već pripada krugu najboljih europskih proizvođača u EKO industriji, prenosi Inovatorstvo.com.

Kompanija TEHNIX izložila je Biorotor i MBO tehnologiju mehanička-biološka-termička tvornica za obradu komunalnog otpada Đure Horvata.

Na svečanosti dodjela specijalnih nagrada i priznanja, Lovro Dujnić i njegov mentor Mladen Marušić, dobili su, Grand-prix grada Bruxsellesa za najbolji koncept. Također, zajedno sa Vinkom Roginom, dodjeljena im je zlatna medalja. 

Đuro Horvat za svoje dvije inovacije dobio je dvije srebrne medalje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije