Prihvaćen proračun Međimurske županije za 2012. godinu

Prihvaćen proračun Međimurske županije za 2012. godinu

Kad je vladajuća koalicija posumnjala da neće imati dovoljno ruku, zatražena je stanka. Za rebalans je na kraju glasovao 21 vijećnik, 14 ih je bilo protiv, a četiri su bila suzdržana

Sa 30 glasova za i šest protiv Skupština Međimurske županije izglasovala je proračun za sljedeću godinu u iznosu od 129,376.631 kunu.

– Proračun predstavlja trenutačnu sliku stanja našeg gospodarstva. On je i optimističan, jer očekujemo da će se nakon izbora promijeniti odnos središnje vlasti prema jedinicama lokalne i regionalne samouprave na način da će se provesti fiskalna decentralizacija te da će se za decentralizirane funkcije propisane zakonima spustiti više novca. U protivnom, ispunjavanje svih zadatih obveza ponovno će dovesti do minusa – kazao je župan Ivan Perhoč.

Za rebalans proračuna je glasao 21 vijećnik, 14 ih je bilo protiv, a 4 su bila suzdržana

Nakon burne rasprave donesen je i već treći rebalans proračuna za ovu godinu, koji sad iznosi 145,049.521 kunu.

– HSS neće podržati ovakav prijedlog rebalansa jer smo nezadovoljni dinamikom isplate subvencije poljoprivrednicima. Teret neimaštine trebalo je pravednije rasporediti – kazao je Zvonimir Siladi. Mladen Križaić (HDZ) rekao je da ni vijećnici HDZ-a neće podržati rebalans jer se neke stavke “ni u teoriji ne mogu ostvariti”.

– Riječ o obmani proračunskih korisnika jer bi do kraja godine, dakle u roku od mjesec dana, trebalo ostvariti čak 66 milijuna kuna, a u prvih deset mjeseci realizirano je 78. Rebalans je nerealan – zaključio je Križaić.

Nezavisni Josip Posavec rekao je da papir sve podnosi, no godina bi se mogla završiti s minusom i do čak 45 milijuna kuna. Kad je vladajuća koalicija posumnjala da neće imati dovoljno ruku, zatražena je stanka. Za rebalans je na kraju glasovao 21 vijećnik, 14 ih je bilo protiv, a četiri su bila suzdržana.

Zanimljivo je da su iz oporbenih stranaka Martan (HDSS) i Kolarić (HSP) iz nepoznatih razloga podržali rebalans proračuna za 2011., pa je tako rebalans prošao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije