Kotoriba: U zoni Jug će se graditi sunčana elektrana

Kotoriba: U zoni Jug će se graditi sunčana elektrana

Bez obzira na zimske uvjete u Kotoribi se i dalje radi. Uz sanaciju nerazvrstanih cesta i izgradnju kanalizacijske mreže u tijeku su radovi na sanaciji ulice Nikole Zrinskog.

Prema riječima općinskog načelnika Ljubomira Grgeca (SDP) radovi će stajati 254 tisuće kuna, a u polovičnom iznosu sufinanciraju ih Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Kotoriba.

Posao je povjeren čakovečkoj Tegri. Nakon izgradnje kanalizacije, asfaltirane su ulice Matije Gupca i Međimurska, a ove godine djelomično će se urediti i dio Ulice Alojzije Stepinca, dok će se radovi na daljnjoj sanaciji nastaviti početkom iduće godine, rekao je Grgec u aktualnom satu 23. sjednice Općinskog vijeća.

Dodao je kako su u Poduzetničkoj zoni Jug nedavno prodane četiri parcele. Vijećnika Ivana Kosa (HDZ) zanimalo je o kojim se investitorima radi te predložio da se uz pješačke staze postave koševi za smeće. Grgec je odgovorio kako su zemljište kupile tvrtke iz Vidovca pokraj Varaždina i Čakovca koje će u zoni graditi sunčanu elektranu, dok će se koševi uz staze postaviti iduće godine. Kos smatra kako će investitori iskoristiti samo zemljište jer tu neće biti zapošljavanja mještana.

Zemljište će se “pofratiti” da bi se investitorima omogućila dobit, a mi od toga nemamo ništa, komentirao je Kos.

Rečeno mu je kako se prema zakonu takve elektrane mogu graditi samo u industrijskim zonama. Grgec napominje da parcela za nove investitore u zoni ima i to 3 ha za prodaju, dok su želju za prodajom iskazali i neki investitori koji su parcele kupili, ali još nisu počeli ništa graditi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije