Metalci imaju 22 posto veće plaće koje i dalje rastu!

Metalci imaju 22 posto veće plaće koje i dalje rastu!

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Čakovec održana je sjednica strukovne grupe metaloprerađivača Međimurske županije, na kojoj je iznijet pregled pokazatelja poslovanja djelatnosti metaloprerađivačke industrije u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine.

U tom je razdoblju poslovalo i predalo financijska izvješća 157 tvrtki. Uočeno je da je broj zaposlenih u toj grani industrije povećan u odnosu na prošlu godinu, s 4159 na 4445. Usporedba financijskih rezultata poslovanja međimurskih metaloprerađivača s rezultatima cjelokupnog gospodarstva ukazuje na razmjerno brža pozitivna kretanja.

Tako je metalna industrija u prvih šest mjeseci 2011. godine ostvarila ukupne prihode u visini od 867 milijuna kuna, što je za 26,8 posto viąe nego u istom razdoblju prethodne godine. Istodobno je cijelo međimursko gospodarstvo imalo rast vrijednosti ukupnih prihoda od 12,6 posto.

Metalna industrija u prvih šest mjeseci ostvarila je ukupne prihode u visini od 867 milijuna kuna, čak 26,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Saldo ukupnih prihoda i rashoda međimurskih metaloprerađivača pokazuje povećanje od 122,2 posto! Povećani su s 36 milijuna na 80 millijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća isplaćena po zaposlenom u trgovačkim društvima Međimurske županije iz metaloprerađivačke branše u razdoblju od siječnja do lipnja iznosila je 4501 kunu i bila je za 22 posto veća od prosjeka plaće u ukupnom međimurskom gospodarstva, koja iznosi 3675 kuna.

Dok je trend kretanja prosjeka plaće cijelog gospodarstva županije bio u porastu za 4,3 posto, trend prosjeka plaće metalaca rastao je za 7,4 posto. Plaća metalaca u Međimurju još uvijek zaostaju od onih u toj branši na državnoj razini, i to za 3,6 posto.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije