Dobravski mesari napravili su najbolje čurke i kobasice, za jelo po želji osvojili su drugo mjesto, a treće za cvirke te kvalitetu posla i obradu svinje
U subotu, 15. vljače u mađarskoj pograničnoj općini Murakeresztur održan je 7. Festival kolinja. Na festivalu je nastupalo 10 mesarskih ekipa među kojima ekipe iz Goričana i Donje dubrave. Donju Dubravu je zastupala skupina nazvana “Dobravski mesari”.
Zadatak im je bio: obraditi svinju, skuhati kolinjsko zelje,
ispeći meso, napraviti kobasice, napraviti čurke, napraviti
cvirke te napraviti jelo po želji. Donjodubravski mesari su
odlučili za svinjsko pečenje s jetrecima na bazi dobravskog
ljuka.
Momčad su činili: Zoran Habjan, Andrej Horvat, Ivica
Mikulan, Luka Mikulan, Željko Štirnić, Dragec Miser, Vilim Čituš,
Matija Matotek, Vlado Fabić i Zoran Habjan iz
Belice.Pomagale su im i servirale jelo: Elizabeta
Jankoci, Ružica Matotek, Biserka Ljubek i Sanja
Duhović.
Momčadi
su startale radom u 7 sedam sati. Vrijedno su radili
cijeli dan, a u popodnevnim satima njihova su jela degustirali
brojni posjetitelji festivala. Kvalitetan rad momčadi donio je i
vrhunski rezultat na kraju dana. Dobravski mesari napravili
su najbolje čurke i kobasice, za jelo po želji osvojili su drugo
mjesto, a treće za cvirke te kvalitetu posla i obradu svinje.
Ukupno su osvojili treće mjesto, a njihove čurke proglašenje su
najboljim jelom festivala.
Manifestacija je imala i bogat kulturni program. U sklopu otvaranja festivala polusatni nastup imali su članovi KUD-a “Seljačka sloga” Donja Dubrava, a zvijezda večeri bio je Vlado Kalember. Festival su posjetili i brojni Dobravčani. Sponzor donjodubravskim mesarima je bila Općina Donja Dubrava i Međimurska županija.