Međimurski lovci vični spravljanju lovačkih finota sastavnica su obilježavanja Dana Međimurske županije. Podnožje zidina Staroga grada u Čakovcu okupili su sladokusce jela od divljači. - Počeli smo s kotlićima. A danas smo međimurski ponos - kaže Ljubomir Grgec, predsjednik LSMŽ.
Sedamnaestu godinu za redom, a povodom Dane Međimurske
županije i Spomen dana pogibije Zrinskog i Frankopana, svoj
su obol manifestaciji dali članovi Lovačkog saveza Međimurske
županije.
Oni su podno zidina Staroga grada u Čakovcu za građane
spravljali lovački gulaš u kotlu od 600 litara i podijelili
više od 1500 porcija. To nije bilo sve. Ljubiteljima roštilja brk
su omastili i njegovi obožavatelji, degustirajući 100 kg vratine,
carskog mesa i kotleta. Za to su bili zaduženi: Stjepan
Gregorinčić, Drago Pongračić i Željko Glad.
– Pripreme za kuhanje gulaša i lovačkog roštilja započele su dan
ranije, kada je ekipa od 10 lovaca za kuhanje gulaša obradila i
pripremila 300 kg visokokvalitetne divljačine, 130 kg luka
i isto toliko krumpira, 20 kg mrkve 20 kg špeka i
obilje drugih začina i puno volje. A za što im je trebalo do 10
sati – rekao nam je Josip Jalšovec,
rukovoditelj kotla.
Prvi pomoćnik mu je bio Mladen Maloić, a potom
slijede: Stjepan Blagus, Josip Hunjadi, Josip Maltarić,
Antun Novak, Drago Krivak i Mladen Mrazović. Da sve bude
u znaku lovstva čuli smo lovačke zvukove njihovih glazbala koje
su nam podarili Rogisti LSMŽ.
Kao i svake godine u Perivoj Zrinskih, po okončanja programa na
trgu, slile su se stotine građana te su kotao i roštilj bili
ispražnjeni u rekordnom roku.