SVEČANA DODJELA

PONOSNI SMO DO NEBA Međimurski heroji, obitelj Hoblaj i Kristijan Srpak, su PONOS HRVATSKE!

Oni su Ponos Hrvatske, ali i Ponos Međimurja. Bravo, svaka vam čast!

U Plaza Event Centru u Zagrebu održana je svečana 14. dodjela nagrade Ponos Hrvatske za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu.

Svečanu dodjelu otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je u svojem obraćanju čestitala svim dobitnicima priznanja Ponos Hrvatske na njihovom dobročinstvu i humanitarnom radu.

– Posebno se ponosim što se iz godine u godinu povećava broj dobitnika i ljudi koji su činili dobra djela. Neki od vas to su pokazali udomiteljstvom djece s teškoćama u razvoju, koji ste u život drugih stavili ispred svojeg. Ovogodišnji dobitnici o svojim postupcima nisu dvojili ni sekunde i svi redom tvrde kako bi, da moraju, sve ponovili na isti način, volonteri koji su život posvetili djeci Afrike te borbi protiv zloćudnih bolesti – istaknula je predsjednica, pišu 24sata.

Među dobitnicima su i Međimurci – obitelj Hoblaj i Kristijan Srpak. Supružnici Marina Vladimir Hoblaj iz Murskog Središća imaju šestero posvojene, a tijekom posljednjih 8 godina kroz njihovu je obitelj prošlo i 10 udomljene djece raznolikih životnih okolnosti. 

 – Živimo normalnim i običnim obiteljskim životom. Iako nam je većina djece došla s problemima, sve smo nekako rješavali u hodu pa smo s vremenom stekli pouzdanje da valjda imamo dara za djecu. Sva djeca zaslužuju ljubav – izjavila je Marina Hoblaj. Više o njima pročitajte klikom ovdje.

Priznanje Ponos Hrvatske dobio je i policajac Kristijan Srpak, koji se nakon operacije uključio u akciju ‘Pomozimo Ivanu’ i trčao maratone kako bi prikupio dovoljno novaca za njegovu operaciju transplantacije bubrega u Padovi. 

Dječakovoj obitelji trebao je novac za osiguranje troškova prije, za vrijeme i poslije operacije transplantacije bubrega u Padovi. Ivan se od rođenja borio za život. Nakon poroda s otprilike godinu dana starosti, dječaku je dijagnosticirano kronično zatajenje bubrega, te bolest  “mekanih kostiju”,  odnosno deformacija ruku i nogu. Ovogodišnja operacija transplantacije bubrega koji mu je darovala majka Kristina u veljači u Padovi, Ivan se napokon oslobodio dijalize. Više o njemu pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije