POSJET PRELOGU

Sveta misa na hrvatskom znakovnom jeziku za gluhe u župi Prelog

Svetu misu na hrvatskom znakovnom jeziku za gluhe je odradio vlč. Leonardo Šardi. Druženje je nastavljeno uz domjenak i svirku Martina Srpaka

Članovi Udruge Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije na čelu s predsjednicom Mirelom Igrec posjetili su Prelog. Već tradicionalno, drugu godinu zaredom, u župi sv. Jakoba u Prelogu u 10 sati počela je sveta misa na hrvatskom znakovnom jeziku za gluhe koju je znakovnim jezikom odradio vlč. Leonardo Šardi, povjerenik novoosnovanog Ureda za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u Varaždinskoj biskupiji, dok je misu predvodio župni vikar vlč. Hrvoje Damiš.

U kratkoj homiliji koju je pripremio i preveo na hrvatski znakovni jezik, vlč. Leonardo osvrnuo se na odlomak iz Pavlove poslanice Efežanima u kojoj, zajednici kršćana u tome gradu, Pavao progovara o tri vrline: poniznosti, blagosti i strpljivosti. Iako je poslanica napisana prije gotovo 2000 godina, Pavlov poziv jednako je aktualan i u naše današnje vrijeme. Svi zajedno trebali bismo se truditi da jedni prema drugima budemo blagi i strpljivi te da se vježbamo u poniznosti. Na taj način, osjećat ćemo mir u svojemu srcu te ćemo biti prava zajednica Isusovih učenika – istaknuo je vlč. Šardi.

Nakon mise, u restoranu hotela “Panorama” u Prelogu u 11:30 sati održana je godišnja izvještajna Skupština Udruge gluhih Čakovec kojoj je prisustvovalo sedamdesetak članova. Na Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i kratkim obraćanjem dao podršku svim osobama s invaliditetom.

Svi sudionici ostali su na ugodnom popodnevnom druženju, a posebno ih je razveselio glazbenik Martin Srpak koji je sat vremena izvodio pjesme iz svog asortimana. Cjelokupna aktivnost financijski je podržana od strane Međimurske županije po godišnjem projektu Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije