UPOZORENJE

Kotoriba: Odzvonilo pijančevanje na javnim mjestima i kod trgovina, novčane kazne za prekršitelje

Okupljanje i pijančevanje ispred i kod nekih trgovina, parkovima te u samom centru Kotoribe događa se već dugi niz godina, posebice u drugoj polovici svakog mjeseca

Na ulaznim vratima kotoripskih trgovina osvanulo je upozorenje u kojem piše: ‘Prema odluci o komunalnom redu na području Općine Kotoriba, Članak 20. ‘Na svim javnim površinama te u prolazima zgrada, ZABRANJENO JE KONZUMIRANJE ALKOHOLNIH PIĆA’. Ne pridržavanje ove Odluke povlači sa sobom novčane kazne’, u potpisu komunalni redar Marinko Lukša. Zaposlenice jedne trgovine kažu kako im je papir s upozorenjem donio policijski službenik.

Inače, okupljanje i pijančevanje ispred i kod nekih trgovina, parkovima te u samom centru Kotoribe događa se već dugi niz godina, posebice u drugoj polovici svakog mjeseca. Bilo je i situacija da su se mnogi žalili na to i bilo im je neugodno ulaziti u trgovine jer su bili ‘meta’ svakojakih komentara i dobacivanja. Očito su u Kotoribi odlučili stati tome na kraj i prekršitelje novčano kazniti.

– Konzumiranje alkoholnih pića dozvoljeno je na javnim površinama koje se koriste kao terase za pružanje ugostiteljskih usluga, te na javnim površinama koje se koriste u skladu s posebnim odobrenjem upravnog odjela, za organiziranje javnog okupljanja radi ostvarivanja gospodarskih, vjerskih, kulturnih, humanitarnih, športskih, zabavnih i drugih javnih sadržaja – stoji u Odluci o komunalnom redu Općine Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije