PEKLENIČARI žele bolje mobilne veze, a ne žele odašiljač

Na svojoj 22. sjednici Kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće upozorio je udruge, klubove i društva korisnike proračunskih kuna u 2018. godini, kako novce za organizaciju i održavanje svojih priredbi i događanja mogu dobiti samo na osnovu predstavljenih i gradu dostavljenih programa.

Grad je od Hrvatskog Telekoma dobio odgovor na raniji upit o mogućnosti poboljšanja mobitelskih veza u prigradskom naselju. U odgovoru piše kako HT u Peklenici ne može izgraditi postaju mobilne mreže, jer se pojedini mještani ne slažu s niti jednom od 4 predložene destinacije koje udovoljavaju tehničke uvjete.

HT je za sve 4 parcele dobio suglasnost vlasnika koji su ih spremni prodati ili dati u zakup. Kolegij od Hrvatskog Telekoma traži alternativno rješenje, kako bi Pekleničari imali kvalitetnu mobitelsku komunikaciju.

Kolegij je Josipa Sršana voditelja komunalnog odsjeka u gradu zadužio za organizaciju projekta Od izvora do mora, kojemu je cilj čuvanje i čišćenje rijeka, jezera i morskog priobalja.

Pročelnik Miljenko Štefanić zadužen je za prodaju ili likvidaciju nekada osnovanih, a nikad aktiviranih komunalnih tvrtki Murarij i Murkom, a prije osnivanja vlastitog komunalnog poduzeća Murs ekom.

Na Kolegiju je dodijeljeno nekoliko novčanih potpora, te je prihvaćen Prijedlog Programa raspolaganjem poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije