DRŽAVNO Mažoretkinje Goričan zlatne i bronačne, Marija i Lea idu na Europsko

Od 27. do 29. travnja u Solinu se održalo 22. Državno prvenstvo u mažoret plesu. Ovo prvenstvo ujedno su bile i kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u listopadu 2018. godine u Poreču.

Mažoretkinje Goričan natjecale su se sa 7 koregrafija (4 grupne koreografije, 2 sola i 1 duet) i ostvarile sljedeće rezultate. Kadetski duet Marija Blažek i Lea Markan uspjele su obraniti prošlogodišnji naslov Državnih prvakinja i zasluženo kući donijele još jednu zlatnu medalju.

U kategoriji solo s rekvizitima Lea Markan je s temom ‘Mjesec’ pomela konkurenciju i također osvojila prvo mjesto i naslov državne prvakinje u toj kategoriji. Mariji Blažek je u istoj kategoriji za dlaku izmakla medalja. Osvojila je 4. mjesto unatoč brojnim pohvalama, predivnim rekvizitima i oduševljenoj publici.

U grupnim kategorijama cure iz Goričana osvojile su dvije bronce. Seniorska grupa s rekvizitima s temom ‘La vie en Rose’ osvojila je 3. mjesto isto kao i juniorska ekipa u kategoriji Tradicionani mažoret ples.

U grupnoj kategoriji Minime starije osvojeno je visoko 5. mjesto te je ovo poticaj curama da i dalje marljivo treniraju. Njihove najmlađe natjecateljice kojima je ovo bio prvi nastup na ovako velikom i značajnom prvenstvu osvojile su 8. mjesto. Za nastup ispred sudaca, prepune dvorane publike i navijača potrebno je puno hrabrosti i samouvjerenosti, a one su to i pokazale.

Treneri tima Goričan su Maja Horvat, Sara Lesinger i Bernard Barač. Ovim rezultatima Marija Blažek i Lea Markan kvalificirale su se na Europsko prvenstvo u listopadu, pa im stoga želimo svu sreću!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije