DVD DONJI PUSTAKOVEC ima novo spremište i novog predsjednika

U subotu, 4. veljače 2017. godine DVD Donji Pustakovec održao je svoju redovnu izbornu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik društva Mladen Čonka te pozdravio sve prisutne.

Skup su svojim dolaskom uveličali načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec Robert Meglić, predsjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan Dragutin Glad, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Igor Ivković, počasni zapovjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan Dragutin Pavlic te predsjednica Aktiva žena Donji Pustakovec Gordana Čonka i predsjednik Kluba mladih “Pustakovčan” Filip Strahija.

Posebnim pljeskom pozdravljene su i članice ženske B ekipe. Osim navedenih, skupštini su prisustvovala sva susjedna i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva te mještani i vatrogasci Donjeg Pustakovca.

Nakon otvaranja skupštine i pozdravne riječi slijedio je izbor radnog predsjedništva te izvješća Upravnog odbora i zapovjednika, blagajnika i Nadzornog odbora. Izvješće Upravnog odbora i zapovjednika podnio je zapovjednik društva Vjeran Štampar. U svom izlaganju osvrnuo se na sve aktivnosti društva u protekloj godini, a zasigurno je jedan od najvažnijih bila izgradnja i skori dovršetak vatrogasnog spremišta.

Također, zapovjednik je istaknuo i pohvalio natjecateljska odjeljenja koja su prisustvovala na natjecanjima i ostvarili izvrsne rezultate. Izvješće blagajnika podnio je tajnik društva Dejan Čonka zbog opravdanog odsustva blagajnika Mladena Barića. Sve prisutne upoznao je s financijskim stanjem društva. Predsjednik Nadzornog odbora Branko Vadlja podnio je izvješće Nadzornog odbora te utvrdio da nije bilo nepravilnosti u radu društva.

Nakon iznijetih izvješća predsjednik društva Mladen Čonka iznio je prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2017. i 2018.godinu. Poseban naglasak stavljen je na obilježavanje Dana svetog Florijana početkom petog mjeseca koji će se obilježiti uz svetu misu te otvaranjem novog spremišta koje će biti u potpunosti završeno.

Svim prisutnima najprije se obratio predsjednik vijeća Mjesnog odbora Igor Ivković te pohvalio rad društva u protekloj godini, čestitao svim natjecateljskim odjeljenjima na ostvarenim rezultatima i zahvalio se na dosadašnjoj suradnji, posebice oko izgradnje vatrogasnog spremišta.

Ispred VZPO Donji Kraljevec – Goričan sve prisutne je pozdravio Dragutin Glad. Pohvalio je rad društva u protekloj godini te zahvalio na dosadašnjoj suradnji koju imaju Pustakovski vatrogasci i VZPO Donji Kraljevec – Goričan.

Ispred VZMŽ sve prisutne pozdravio je zamjenik zapovjednika Robert Meglić koji je iznio planove VZMŽ oko natjecanja u razdoblju koje je pred nama te čestitao rukovodstvu koje je kasnije izabrano. Također istaknuo je i pohvalio preventivne aktivnosti koje provode članovi DVD-a Donji Pustakovec u svrhu sprječavanja požara.

Riječi pohvale uputio je i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. U svom obraćanju istaknuo je kako je općina najvećim djelom financirala izgradnju novog vatrogasnog spremišta te zaželio puno uspjeha u radu društva, ali i natjecateljskim odjeljenjima na natjecanjima na kojima je redovito i sam prisutan kao podrška svim natjecateljskim odjeljenjima.

Pozdravne riječi, pohvale i riječi suradnje prenijeli su predsjednica Aktiva žena Donji Pustakovec Gordana Čonka i predsjednik Kluba mladih “Pustakovčan” Filip Strahija.

Predsjednik društva Mladen Čonka zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli oko izgradnje novog spremišta. Spremište je financirano iz državnog, općinskog i mjesnog proračuna, ali i doprinosom brojnih sponzora i donatora. Predsjednik je posebice istaknuo doprinos člana susjednog DVD-a Zlatka Zrne čija je tvrtka spremište u potpunosti opremila strujom i strujnim priključcima. Veliko hvala na tome!

Nakon rasprave, sva izvješća jednoglasno su usvojena.

S obzirom da je skupština izbornog karaktera, potrebno je bilo izabrati članove Upravnog i Nadzornog odbora te Predsjednika, zamjenika Predsjednika, Zapovjednika i zamjenika Zapovjednika, Tajnika te zastupnika u Skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske Županije.

Na sastanku Upravnog i Nadzornog odbora za članove Upravnog odbora predloženi su Vedran Babić, Mladen Čonka, Vjeran Štampar, Ivan Borović, Dejan Čonka, Mladen Barić, Smiljan Matić, Ivan Štampar, Mladen Strahija, Josip Mihocek, Sanela Baranašić, Dražen Kramar i Željko Čanadi. U Nadzorni odbor predloženi su Branko Vadlja za predsjednika te Renato Kramar i Daniel Čonka za članove.

Za novog predsjednika društva predložen je Vedran Babić, za zamjenika Mladen Čonka, za zapovjednika je predložen Vjeran Štampar a za zamjenika Ivan Borović. Za tajnika je predložen Dejan Čonka te za zastupnika u Skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske županije Vedran Babić. Svi prijedlozi Upravnog i Nadzornog odbora jednoglasno su prihvaćeni.

Na samom kraju skupštine svim prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik društva Vedran Babić te se zahvalio članovima na potpori i pruženoj prilici da vodi društvo te pozvao sve prisutne na domjenak i druženje uz živu muziku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije