BRAVO KOTORIBA I DINAMO! Za bolesnog Niku prikupili 22 tisuće kuna

Dugo najavljivani humanitarni futsal spektakl u Kotoribi za oboljelog Niku Paheka, u potpunosti je opravdao taj naziv. U nedjelju, 29. siječnja u školskoj dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi okupilo se mnoštvo gledatelja koji su cijelo popodne mogli uživati malonogometnim majstorijama.

Sve je započelo u 14:30 sati kada su snage odmjerile ekipe početnika i limača nedavno osnovane Škole nogometa Graničar/Vidovčan. Zatim je odigran mini turnir četiri lokalna nogometna kluba.

U polufinalu su se sastali NK Dubravčan i NK Graničar Kotoriba te NK Vidovčan i NK Mladost Sveta Marija. U prvom polufinalu na sedmerce je bolji bio NK Dubravčan, nakon utakmice bez golova. U drugom polufinalu, Mladost je bila bolja od Vidovčana. Prije utakmice za 3. mjesto i finala, međusobnu utakmicu odigrale su veteranske momčadi Graničara i Vidovčana, a bolji su bili Kotoripčani.

U utakmici za 3. mjesto, Vidovčan je bio bolji od Graničara, a pobjednik turnira bila je ekipa Dubravčana, koji su u zanimljivom dvoboju svladali Mladost iz Svete Marije. Kao odlična uvertira za utakmicu večeri, onu domaćeg MNK ‘Klub 75’ Kotoriba i zagrebačkog Futsal Dinama, bila je utakmica koprivničke ekipe ‘CB Stadion’ i ‘Gorčenskih dečki’ iz Goričana koje redovno nastupaju na malonogmetnim turnirima.

Pobjedu u tom susretu odnijela je ekipa iz Goričana. Sve utakmice ‘predigre’ korektno su sudila četiri međimurska suca Bruno Brljak, Dražen Jurčec, Damir Klarić te Mijo Horvat. U pauzama između utakmica, publiku su zabavljale svojim nastupima dvije uzrasne kategorije Kotoripskih mažoretkinja.

Oko 18 sati uslijedio je vrhunac programa, kojeg je kroz cijeli dan odlično vodio Alen Fuš iz Kotoribe. MNK ‘Klub 75’ iz Kotoribe, ujedno i organizator humanitarne akcije, ugostio je zagrebački Futsal Dinamo. Uz mnoštvo domaće publike koja je došla podržati humanitarnu akciju, na tribini se našlo i stotinjak najžešćih Dinamovih navijača, Bad Blue Boysa, iz raznih krajeva Hrvatske. Njima je ‘Klub 75’ ustupio svoje prostorije gdje su od prijepodnevnih sati održali zajedničko druženje navijača i igrača Futsal Dinama.

Za kotoripsku momčad nastupili su: Franjo Dolenec, Dino Jambres, Dražen Horvat, Dario Nađ, Marko Matulin, Nikola Pišpek, Matija Lončar, Emanuel Matotek, Želimir Mešnjak, Filip Pišpek, Marko Ujlaki te Mario Paveli.

Zagrepčani su nastupili u sljedećem sastavu: Danijel Bešlić, Matija Capar, Douglas Reed, Ivan Šulentić, Vito Gagulić, Kristijan Čekol, Davor Kanjuh, Ivan Herceg, Hrvoje Penava te Karlo Maloševac.

S klupe su zagrebačku momčad vodili dopredsjednik kluba Juraj Čošić te trener, rodom iz Međimurja, Ivan Višnić. Susret je vodila sudačka dvojka Nikola Jelić iz Ivanca te Dino Kramar iz Varaždina. Iako se radilo o prijateljskoj utakmici, Futsal Dinamo je stigao s vrlo jakim sastavom. Matija Capar bivši je reprezentativac Hrvatske, Davor Kanjuh aktualni reprezentativac, a valja spomenuti i Douglasa Reeda koji igra za englesku reprezentaciju.

Prije utakmice, mnoštvu se obratio načelnik Kotoribe, Ljubomir Grgec. Posebno je pozdravio navijače Dinama, Bad Blue Boyse, a izrazio je i ponos što su se ljudi odazvali u tako velikom broju. Uz zahvalu organizatorima za ovakav događaj, Niki je poželio brz oporavak.

U vrlo zanimljivoj utakmici punoj odličnih poteza s obje strane, gosti su ipak bili bolji rezultatom 1:5, a lijepi počasni pogodak za ‘Klub 75’ postigao je Mario Paveli, na oduševljenje domaće publike. Iako rezultat drukčije sugerira, domaća momčad se odlično držala i stvorila nekoliko dobrih prilika.

Međimurje se pokazalo kao još jedan od krajeva gdje je plava boja ljudima u srcu. Hvala domaćim dečkima na pozivu, nadam se da smo ga opravdali te da ćemo još puno puta navraćati na sjever Hrvatske, rekao je nakon susreta igrač Futsal Dinama, Vito Gagulić.

Nakon utakmice, u gostionici Mlin održano je zajedničko druženje igrača i volontera Futsal Dinama, kao i igrača domaće momčadi te predstavnika Općine Kotoriba i novinara. Načelnik Grgec uručio je gostima prigodne poklone, a uz zahvalu za poklone, trener Ivan Višnić naglasio je odličnu organizaciju te je Niki poželio brz oporavak.

No, rezultat je bio u drugom planu. Kotoripska malonogometna družina napravila je nešto što će se još dugo prepričavati i pamtiti u Kotoribi i okolici. Organizacija ovog događaja bila je savršena, a nakon svega mogle su se čuti samo pohvale. Uz pokroviteljstvo Općine Kotoriba, humanitarnoj akciji odazvale su se i mnoge udruge i volonteri, kao i sponzori.

MNK ‘Klub 75’ zahvaljuje se Općini Kotoriba na svesrdnoj pomoći u organizaciji, Društvu ‘Naša djeca’ koje je preuzelo prikupljanje dobrovoljnih priloga na ulazu u dvoranu. Zahvale su upućene i OŠ Jože Horvata, gostionici Mlin, tvrtkama Muraplast, Elkos, Bali, Jil Sokovi, Vizija, Pekara Sjemenka, Stridon, Carlsberg pivovara, Kotoripskim mažoretkinjama, Zajednici sportskih udruga Grada Preloga te Službi zaštite autorskih muzički prava.

Sveukupno je, uz veliki broj posjetitelja, u akciji sudjelovalo više od 100 igrača za koje su malonogometaši osigurali jelo i piće.

Prodane su ukupno 484 ulaznice, a kroz dodatne donacije, ukupno je prikupljeno 22 200 kuna. Taj će iznos biti uplaćen na Nikin račun te će mu biti od velike pomoći u daljnjem liječenju. Priču o Niki Paheku i njegovoj borbi protiv opake bolesti donosimo u utorak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije