Podržite odbojkaše Centrometala u europskom nastupu u CEV Challenge cupu

>> Pred odbojkašima Centrometala utakmica CEV Challenge cupa

Odbojkaši OK Međimurje Centrometala u sezoni 2015./16. osvojili su treće mjesto u Hrvatskoj. Time su ujedno izborili i nastup u CEV Challenge cupu u sezoni 2016./17. Europska odbojkaška organizacija (CEV) organizira europska klupska natjecanja od 1959. godine. Ranije su to bili Kup europskih prvaka i Kup pobjednika kupova.

Danas postoje tri natjecanja. To su CEV Champions League, CEV cup i CEV Challenge cup. CEV Challenge cup je treće po snazi europsko klupsko odbojkaško natjecanje za seniore. Natjecanje je osnovano 1980. godine. Od hrvatskih klubova najdalje je došla zagrebačka Mladost koja je u sezoni 2009./10. igrala u finalu.


Ove sezone u natjecanju nastupa 35 europskih momčadi. U bugarskoj Varni je 30. lipnja 2016. objavljen ždrijeb. Prva utakmica Centrometala i slovenskog SIP Šempetra igra se u Nedelišću, dvorana NGC Aton u četvrtak 8. prosinca u 18:00 sati.

Sustav natjecanj je slijedeći: igra se kup sustavom, jedna domaća i jedna gostujuća utakmica. Momčad za pobjedu od 3:0 ili 3:1 dobiva 3 boda, za pobjedu od 3:2 dobiva 2 boda, za poraz 2:3 dobiva 1 bod. Dalje prolazi momčad koja ima više bodova. Ukoliko obje momčadi nakon dvije utakmice imaju po 3 boda, po završetku druge utakmice igra se dodatni ‘zlatni set’ do 15 poena. Pobjednik tog seta prolazi u 1/8 finala CEV Challenge cupa.

OK SIP Šempeter, Šempeter v Savinjski Dolini


Suci utakmice:
Prvi sudac: Jasmin Husejnović (Sarajevo, BIH)
Drugi sudac: Agnez Batkai – Katona (Budimpešta, Mađarska)
Supervizor: Zoran Prodanović (Osijek, Hrvatska)



Druga utakmica
Šempeter, dvorana Osnovne šole
četvrtak 22. prosinca 2016. u 18:00 sati
Suci utakmice:
Prvi sudac: Gianni Bartolini (Firenza, Italija)
Drugi sudac: Atanas Varbanos (Sofia, Bugarska)
Supervizor: Marinko Damjan (Ljubljana, Slovenija)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije