Derbi bez Lipića: Nakon mnogo godina ponovno službeno

Izuzevši kup natjecanja, nogometaši Graničara iz Kotoribe i Mladosti iz Svete Marije igrali su u istom prvenstvenom rangu prije 40-tak godina, kažu neki stariji kotoripski nogometaši. Konačno, to će se dogoditi u nedjelju, 30. listopada u sklopu 11. kola najelitnijeg međimurskog nogometnog natjecanja kada će se u 14 sati sastati u kotoripskom Sportskom parku.

Bez obzira na plasman na prvenstvenoj ljestvici bit će to svojevrsni donjomeđimurski nogometni derbi, pretpostavljamo pred više stotina ljubitelja nogometa, navijača jednog i drugog kluba.

Još prije nekoliko kola bodovni razmak bio je minimalni što je još pojačavalo važnost derbija, no sada je situacija znatno povoljnija u korist Kotoripčana. Oni su prvi bez poraza sa 28 osvojenih bodova, a nogometaši Mladosti su trenutno peti s 10 bodova manje.

Trebao je to biti i ogled dviju koncepcija, dvaju učitelja, negdašnjih suigrača u Graničaru, domaćeg Danijela Fundaka i Branka Lipića. To se neće dogoditi jer potonji neće sjediti na klupi Mladosti zbog poznate ‘afere Oporovec’, odnosno kazne Branku Lipiću.

U razgovoru, on nam je rekao kako mu je žao što se to neće dogoditi i kako neće gledati utakmicu jer ne želi biti metom upita i nekih podbadanja. Svejedno je dodao kako Graničaru neće biti nimalo lako i da će to biti utakmica kao da igraju dva najbolja međimurska kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije