Tradicionalni godišnji skup turističkih djelatnika Dani hrvatskog turizma (DHT), kojim se obilježava završetak jedne i početak sljedeće turističke sezone, održaj je u Bolu na Braču. Hrvatska turistička zajednica je, kao i dugi niz godina do sada, dodijelila nagradu Čovjek ključ uspjeha u turizmu, čime je potvrdila važnost i doprinos pojedinaca u stvaranju slike o Hrvatskoj kao kvalitetnoj turističkoj destinaciji i koji svojim predanim radom daju doprinos uspješnosti ukupnog hrvatskog turizma.
U akciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a na inicijativu Turističke zajednice grada Čakovca, djelatnikom godine proglašen je Kristijan Zelić, djelatnik Policijske postaje Čakovec, u potkategoriji policajac, a nagrada ‘Anton Štifanić’ u kategoriji tvrtka, ustanova ili udruga dodijeljena je tvrtki Diacro – Mala hiža d.o.o. za restoran Mala Hiža.
Kristijan Zelić – kontakt policajac
Kristijan Zelić djelatnik je Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Međimurske. Svojim radom i zalaganjem pokazao je veliku profesionalnost i pristupačnost u radu s ljudima. Sudjeluje na mnogim manifestacijama koje organizira TZ grada Čakovca te mu se uvijek mogu obratiti za pomoć.
Radi kao kontakt policajac te je svakodnevno u doticaju s ljudima. Vrlo je komunikativan i sposoban rješavati konfliktne situacije. Građanima ulijeva osjećaj sigurnosti i kao takav je uvijek rado viđen. Međimurje je još od davnina znano kao ‘meka’ za svakog pravog hranoljupca.
Mala hiža u samom vrhu vrhunskih modernih restorana
Međimurci su od davnina odavali posebnu pažnju ukusnoj kapljici i dobroj hrani. Gastronomsko čudo nekdnašnjeg grafičara i tiskara Branimira Tomašića, restoran ‘Mala hiža’ je u samom vrhu vrhunskih modernih restorana koji na moderan, posve drugačiji i neuobičajan način, a opet ne zaboravljajući tradiciju, promoviraju hranu jedne od najljepših županija u sjevernoj Hrvatskoj. Restoran svojom ponudom ne osvaja srca samo turista ili pak domaćih ljudi, nego i je dobitnik brojnih pohvala i priznanja kako na državnoj tako i na svjetskoj gastro sceni.
U vodećih je 100 restorana Hrvatske ušao 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., a 2016., godine je završio je na visokom 7. mjestu od 100 sudionika.
Naime, proglašen je najbolji među najboljim restoranima i chefovima Hrvatske po izboru Dobrih restorana Restoran ‘Mala hiža’ se smjestima u živopisnom i idiličnom mjestu nedaleko Čakovca, Mačkovcu.
Ponuda restorana obuhvaća tradicionalna i živopisna jela domaćih i autohtonih namirnica kao što su turoš, meso z tiblice, kunić na temfanje itd.
– Čovjek je ključ uspjeha u svemu, ali se angažman pojedinca ustvari najbolje očituje u turizmu. Lijepa riječ, ljubaznost, uslužnost i kvaliteta sigurno su presudni da bi se gosti vraćali. Potrebno je isticati i uspjehe naših pojedinaca i tvrtki, jer su upravo oni ti koji pokreću nove trendove i koji svojim doprinosom utječu na povećanje cjelokupne turističke ponude. Kroz ovogodišnje nominacije okrunjena je dugogodišnja uspješna suradnja Turističke zajednice grada Čakovca s PU međimurskom i restoranom “Mala hiža” – kaže Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda TZ grada Čakovca.
Danas na HRT 2 s početkom u 20:00 sati možete pogledati direktan prijenos svečane dodjele godišnjih turističkih nagrada i biti ponosni na uspjeh naših nagrađenih. Čakovec je još jednom dokazao da je grad vrijednih ljudi za koje se nadaleko čuje!