Dok je kupovao iz auta mu ukrali mobitel i novčanik pa podigli par tisućaka

U petak, 22. srpnja policijskim službenicima Policijske postaje Prelog 61-godišnjak prijavio je krađu. Naime, u utorak, 19. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima u Podturnu, na parkiralištu kod prodavaonice prehrambeno-mješovitom robom u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj iz njegove nezaključane Ford Fieste, ukrao mu je mobitel i novčanik.

U novčaniku se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica uz koje je bio priložen papirić s ispisanim PIN-om. Počinitelj je potom na bankomatu u nekoliko navrata pomoću ukradene kartice i priloženog PIN-a podigao više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

– I ovaj put skrećemo pozornost građanima da PIN-ove ne zapisuju na bankovne kartice, odnosno na razne ceduljice koje potom pohranjuju u svojim novčanicima jer time uvelike omogućavaju kradljivcima da lako dođu do dodatnog plijena – poručuju iz PU međimurske.

Alarm otjerao lopova pri krađi u Kotoribi

U subotu, 23. srpnja oko 23 sata u Kotoribi, Murskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prodavaonicu prehrambeno-mješovitom robom. Provalnik je imao namjeru ukrasti cigarete, ali ga je u tome omelo uključenje alarma. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Trojica provalila u pet vikendica

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica muškaraca (rođeni 1996., 1997. i 1989. godine) s područja grada Murskog Središća, počinili tešku krađu. Naime, u noći s 29. na 30. travnja ove godine u Gradiščaku provalili su u pet vikendica iz kojih su ukrali razna alkoholna pića, plinsku bocu i refraktometar (mjerač šećera u moštu).

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije