FOTO: SRD ‘Smuđ’ Goričan slavi 40 godina djelovanja

Povodom 40. obljetnice, u Goričanu je održana svečana sjednica Sportskog ribolovnog društva ‘Smuđ’ koju je vodio predsjednik Branko Mesarić.

Za 40 obljetnicu, za vrhunske uspjehe na natjecateljskom planu ali i na stalnom održavanju ribičkog doma kao i na primjerenom predstavljanju Goričana na natjecanjima u Mađarskoj i kod nas, čestitao je im načelnik općine Mario Moharić. Na uspjesima na sportskom planu ali i na stalnom napretku društva čestitke je uputio tajnik Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije Darko Oreški.

Predsjednik SRD “Smuđ” Goričan Branko Mesarić zahvalio je dosadašnjim predsjednicima koji su svojim radom posebno doprinijeli razvoju našeg društva te zajednički sa svim članovima radili i rade na zaštiti ribljeg fonda i čovjekovog okoliša.

Podsjetio je o povijesti društva, tako organizirano djelovanje ribiča iz Goričana počelo je daleke 1970 godine u Hodošanu, u tamošnjem društvu. Najaktivniji tadašnji članovi Žajdela Stjepan i Golenja Franjo pokrenuli su inicijativu za osnutak ribolovnog društva u Goričanu.

Osnivačka skupština održana je 01.02.1976. godine na kojoj je donesen i usvojen Statut društva sa organima upravljanja, podnesen je zahtjev SJS općine Čakovec za upis u registar udruženja građana te je društvo moglo početi sa radom.

Spomenuta je izuzetna suradnja s ribolovnim društvima iz Mađarske, iz pograničnih mjesta Serdahelj i Mlinarci, te susjednim ribolovnim društvima Som i Žužička iz Kotoribe, Smuđ iz Draškovca, Trnava iz Hodošana te ribolovnim društvom Linjak iz Velikog Bukovca u Podravini.

Na kraju sjednice, zaslužni za napredak društva dobili su zahvalnice i to općina Goričan, SSRD Međimurske županije i svi dosadašnji predsjednici društva- i to redom Žajdela Stjepan pok., Golenja Ivan pok., Dominik Josip pok., Čavlek Leonard pok., Tisaj Dragomir, Baranašić Mijo, Ribarić Nikola, Čavlek Drago, Pongrac Ivan, Žajdela Ivan, Vuk Ivan, Marđetko Zlatko(v.d.), Švenda Josip i Gudlin Vladimir.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije