Sindikat hrvatskih učitelja ugostio kolege iz Slovenije

Sindikat hrvatskih učitelja je u sklopu svog međunarodnog djelovanja, a kao, i u inozemstvu prepoznat, najveći i najbrojniji granski sindikat u Republici Hrvatskoj, bio domaćin kolegama iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) koji su na svom studijskom putovanju obišli i Čakovec. Primili su ih predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja: Dražen Ružić, županijski povjerenik Međimurske županije, Julijana Petrina, županijski povjerenik Varaždinske županije i Đurđica Krtanjek, članica Odbora za informiranje SHU-a.



Šezdesetak povjerenika slovenskog sindikata predvođeni predsjednicom Območnog odbora obala, Gretom Vatovec posjetili su III. OŠ Čakovec gdje su u razgovoru s ravnateljicom Natašom Hajdinjak i zaposlenicima škole doznali o postignućima škole i općenito o funkcioniranju osnovnoškolskog sustava u nas. Ružić je kolege informirao o djelovanju i funkcioniranju SHU-a u Međimurskoj županiji koje je županijski povjerenik.



O Sindikatu hrvatskih učitelja, broju članova i podružnica, njegovom ustrojstvu, načinima djelovanja te funkciji reprezentativnosti koju Sindikat hrvatskih učitelja ima, govorila im je Đurđica Krtanjek. Goste su pozdravili i dogradonačelnik Romano Bogdan te pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove David Vugrinec. U neformalnom druženju i razgovoru domaćini i gosti razmijenili su svoja iskustva sindikalnog djelovanja i prosvjetarske svakodnevice.



Za sjećanje na ovo ugodno, korisno i vrijedno druženje i učvršćivanje međunarodnih veza, Sindikat hrvatskih učitelja za svoje je goste pripremio licitarska srca s logom sindikata te primjerke posljednjeg broja Učiteljskog glasnika. Nastavak suradnje na svim poljima sindikalnoga djelovanja oba sindikata su s oduševljenjem prihvatila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije