Kako pripremiti kožu za sunčane dane?

Priprema kože za sunčanije dane počinje mjesecima prije i traži njegu tijela iznutra i izvana pravilnom prehranom ili uzimanjem dodataka prehrani (beta-karoten i astaksantin). Beta-karoten i astaksantin su kod nas dostupni u raznim oblicima i jačinama te su zbilja korisni jer spriječavaju alergije i pripremaju kožu za UV zračenje. Da bi preparati djelovali trebate ih početi koristiti barem mjesec dana prije izlaganja suncu.

Pripremiti kožu možete i prehranom, odnosno konzumiranjem namirnica koje su bogate beta karotenom (žuto i narančasto povrće i voće), vitaminom C (crvena paprika, šipak, citrusi, jagode), vitaminom E (orašasti plodovi, sjemenke, lisnato zeleno povrće), vitaminom A (mlijeko i mliječni proizvodi)., piše Ultrafit

Jedna od najbitnijih priprema kože za ljeto je korištenje pilinga. Upotreba pilinga je odličan način da postignete ujednačen preplanuli ten. Piling bi trebali raditi jednom do dva puta tjedno. Možete napraviti i jednostavan piling kod kuće od sastojaka koje vjerojatno već posjedujete. Treba vam sol (tj. šečer ako imate osjetljivu kožu), maslinovo ulje (kvalitetno) i med. Pomiješajte sve sastojke te ih laganim pokretima nanesite na tijelo. Nakon toga isperite i hidratizirajte kožu s losionom za tijelo.

No, sve ove pripreme vas neće zaštiti od UV zračenja. Stoga je od izuzetne važnosti koristiti zaštitne kreme s visokim postotkom UVA i UVB zaštite, pogotovo osobe koje imaju svijetlu put, pjegice ili su sklone depigmentaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije