U Draškovcu svečanost uz početak radova na energani

Svečanost povodom početka rudarskih i građevinskih radova na investicijskom projektu “Hibridne geotermalne energane AAT Geothermae” u Draškovcu bit će održana u petak 8. travnja s početkom u 15 sati na lokaciji gradilišta, izvijestili su iz tvrtke.

>>> Vrt Hrvatske u Draškovcu, projekt vrijedan 75 milijuna eura

Projekt “AAT Geothermae” je uz potporu Ministarstva Gospodarstva RH, Međimurske Županije i Grada Preloga također i dobitnik visokog priznanja i nagrade u programu NER300 Europske Komisije za inovativnost u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora.

Ovaj projekt je jedan od rijetkih velikih projekata u Republici Hrvatskoj koji se trenutno nalazi u fazi realizacije, a s njegovim učincima stvaraju se i uvjeti za razvoj poduzetništva, novih radnih mjesta i podizanje kvalitete života u širem okruženju.

Energana je prva faza u razvoju šireg projketa nazvanog Hortus Croatiae, Vrt Hrvatske. Predviđen je i lječilišno – turistički kompleks, vodeni park, punionica mineralne vode… Ukupna vrijednost projekta je 75 milijuna eura.

Projekt “AAT Geothermae”, kao pilot projekt inovativne tehnologije, isto tako stavlja Republiku Hrvatsku, Međimursku županiju i grad Prelog na svjetsku kartu naprednih inovativnih okruženja u razvoju tehnologije za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije