Drama u Čakovcu: Hasan Hasani – ‘Bio je to pokušaj ubojstva’

– Sve se je odigralo u nekoliko sekundi, kao na filmu, i samo sam pukom srećom ostao neozlijeđen, kazao nam je Hasan Hasani, vlasnik ugostiteljskog objekta u središtu Čakovca gdje su se u petak u prijepodnevnim satima odigrale nemile scene.

>>> U centru Čakovca mahao mačetom, 55-godišnjaka privela policija

Naime, kao što smo već pisali, tamo je 55-godišnjak mahao mačetom kojom prilikom je oštetio (razrezao) montažnu ceradu za zatvaranje terase ugostiteljskog objekta.

No, Hasani se ne slaže s tom kvalifikacijom da je, njemu nepoznati muškarac ‘mahao mačetom’, već je, kaže imao namjeru da ga ozlijedi, odnosno, kao što su to potvrdili i neki od gostiju u lokalu i da ga ubije. Napadač, kako ga kvalificira Hasani došao je do lokala i odjednom zamahnuo prema tendi (koju je razrezao i uništio) i pritom ga vrijeđao na nacionalnoj osnovi, povicima za koje kaže da nisu primjereni da ih se još jednom ponovi u javnosti.

Nakon što je razrezao tendu i ušao u lokal, što nije samo puko ‘mahanje mačetom’, još jednom ponavlja Hasani, zamahnuo i krenuo prema meni. – Samo sam pukom srećom i valjda refleksno uspio izbjeći udarac kojim mi je razrezao desni rukav na jakni. Nakon toga uspio sam ga uhvatiti za ruku iz koje mu je ispala mačeta i nekoliko puta ga udario.

U pomoć su priskočili i neki od gostiju lokala i zadržali ga do dolaska policije. Sve se to dogodilo u nekoliko sekundi. Moram reći da me je ovaj napad iznenadio i šokirao, jer čovjeka ne poznajem osobno, niti pak je bio naš gost. Ja u Čakovcu živim i radim više od četrdeset godina i nešto ovakvo nisam očekivao ni u snu – ispričao nam je.

Neki od gostiju koji su se zatekli u lokalu isto su tako bili iznenađeni i i uplašeni, ali i potvrdili Hasanijevu priču da se nisu ni snašli, a čovjek s mačetom već je bio u lokalu. Kako smo već pisali 55-godišnjak iz Čakovca je priveden, no doznajemo da mu je liječnička pomoć pružena u bolnici. U policiji kažu kako se istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije