Prosječan korisnik provjerava mobitel 50 puta na dan i na njemu provede tri sata

Pametni mezimci koje ne ispuštamo iz ruku, sad već lagano stvaraju otužne prizore svuda oko nas. Pametni telefoni potpuno su preuzeli inicijativu, pa je sve više ovisnika o istima. Među njima i poznate Hrvatice. Istraživanja kažu da prosječan korisnik provjerava mobitel 50 puta na dan, a na njemu provede čak tri sata. Kako to komentiraju naše, o njemu ovisne sugovornice?

Na sigurnom je u našim rukama, s iščekivanjem ga promatramo – i bez njega danas više nitko ne može zamisliti život! Ooooo daaaa, ma koliko god se bunili, – istina je surova – ovisni smo o svojim voljenim pametnim telefonima!

“Znači ne znam što bi bez mobitela, čim se probudim pogledam mobitel, prije nego zaspim poljubim mobitel, rekla bih, prije nego li ikoga drugog”, povjerila nam se Ecija Ivušić, TV voditeljica.

Naravno, nije Ecija jedina. Pazite sad – istraživanja su pokazala da prosječan korisnik minimalno 50 puta tijekom dana baci pogled na mobitel. To nije sve – s omiljenom igračkom na dan provedemo 3 sata! Baš poput nas smrtnika, ovaj predmet obožavanja stvara ovisnost i kod naših zvijezda!

“Ustvari mi je to ponekad i tužno, a s druge strane mi toliko olakšava život, tako da ne znam bi li mogla zamislit život bez telefona”, kazala je Iva Balaban, modna urednica.

“Meni je tako žao da smo svi otišli tim putem… djeca na mobitelu, posao na mobitelu, doslovno gdje god sam ja tu je i mobitel, šta da vam kažem”, dodaje Josipa Pavičić Bernardini, spisateljica.

“Jednom mi je jedna producentica rekla, nemoj da mi slučajno ne budeš dostupna, uvijek te moramo dobiti, uvijek neka je upaljen! Ne samo da moram nositi mob sa sobom, nego i punjač, ahahha”, kaže Ornela Vištica, glumica.

Biti stalno dostupan i vezan za svoju pametnu igračku danas je imperativ. Dijelom zbog zabave, dijelom zbog ubijanja vremena, ali i dijelom zbog posla – sve se to odvija na ovim touch screenovima!

“Imala sam često primjedbe na kavi, kad sam s prijateljicama da sam sa svima drugima osim s njima, na mobitelu, ali to je valjda danas postalo normalno, to je dio svakodnevnice, i meni to drugi rade, ja im vratim”, dodaje Ecija.

Dio svakodevice od koje više ne možemo pobjeći.

Stručnjaci tvrde – ako prođe 10 minuta bez da škicnemo naš ljubljeni mobitel – daleko smo od ovisnosti! Deset minuta starta sad – tik tak!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije