Hobby hižica tutorial: Shabby chic na papiru

>> Hobby hižica: Tutorial Shabby na papiru

Shabby je tehnika koju radimo uglavnom na drvenim podlogama ali evo načina kako možete ovaj odličan, efekt ispranosti raditi i na kartonu i papiru, ali isto tako i drvenim podlogama.

Potreban materijal: Podloga na kojoj radite, u mom slučaju to je ručno uvezen notes, akrilna boja Maimeri crna i bijela, jastučić za pečate clear ili bijeli, Papermania embossing prah, Papermania fen za embossing, Di+p Craft pečati, akrilna podloga za pečate

PRVI KORAK: Podlogu pobojate crnom akrilnom bojom. Boju nanosite spužvicom i to u manjoj količini. Boju osušite na zraku ili fenom.

DRUGI KORAK: Pečat stavite na akrilnu podlogu i lagano nanesite jastučić za pečate -clear jastučić Do Craft.


TREĆI KORAK: Otisnite pečat na podlogu i na još mokar otisak posipajte prozirnim embossing prahom.


ČETVRTI KORAK: Prah zagrijte fenom za ebosiranje. Prah će postati proziran kad se zagrije,na taj način “prekrijte” cijelu površinu ili koju površinu želite. Ono što je bitno kod ove tehnike, je da embossing prah uvijek morate posipati na mokar otisak. Ostavite par minuta da se cijela površina “ohladi” od topline fena.


PETI KORAK: Spužvicom preko cijele površine nanesite bijelu akrilnu boju Maimeri.


ŠESTI KORAK: Akrilna boja se brzo suši , tako da pričekajte minutu i zatim pamučnom krpicom ili papirnatim ručnikom prebrišite cijelu površinu.



SEDMI KORAK: Bijela boja ostat će u dijelovima gdje nema pečata, a pečat tj. prozirni embosirani prah preuzet će crnu boju podloge.

Odličan efekt ispranosti na kartonu i papiru, možete primijeniti i kod izradi čestitki, albuma, kombiniranih i mix media tehnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije