Hobby hižica tutorial: Jesenske dekoracije – nijansirano staklo

Jesen je stigla u svom punom zamahu, a ono što je najljepše u jeseni su boje. Kako sam ja ljubitelj boja bilo akrilnih, uljanih..ma boja u svim oblicima i teksturama, tako me jako razveselila kad su nam u Hižicu stigle tinte u spreju, ispred mene se pojavio novi izazov.

Tinte predivnih nijansi boja ,koje se prvenstveno koriste u scrapbooking tehnici, morala sam isprobati i na nekim drugim podlogama. Inspirirala me ideja jedne prijateljice, koja je željela dekoracije sa nijansiranim staklom.

Odmah sam se sjetila tinti u spreju i iskoristila ih upravo za taj efekt, efekt nijansiranog stakla. Postupak je vrlo jednostavan..

PRVI KORAK: Zaštitite podlogu na kojoj radite. Očistite staklenku i nanesete tintu u spreju i jednom sloju.

DRUGI KORAK: Papirnatim ručnikom lagano utrljavate tintu, višak brišete. Ponovite postupak do željene nijanse boje.



Ostavite da se osuši na zraku 10-12 sati.

TREĆI KORAK: Nakon što je tinta suha staklenku je potrebno prelakirati zaštitnim vodootpornim lakom Stamperia, koji nakon što se osuši je potpuno vodootporan i staklenku možete oprati i u perilici posuđa.

Ovakva staklenka odlično će poslužiti kao svijećnjak ili tako možete i staru staklenu ili vazu preurediti u samo 2-3 jednostavna koraka.


U nekom od sljedećih tutoriala više ću se posvetiti radu s tintama u spreju upravo na podlogama za koje i jesu zamišljene… nadam se da se Vam svidio ovaj kratki današnji tutorial, a za više ideja zavirite na www.hobbyhizica.com.

Ostanite mi, znate već lijepi, sretni zdravi i kreativni..
Vaša Sanja i Hobby hižica!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije