Varaždinac Tomica Kristić kreće u veliku avanturu – autostopom do Novog Zelanda!

Varaždinac Tomica Kristić u ponedjeljak, 12. listopada, kreće u veliku avanturu – putovanje do Novoga Zelanda. Ali ne bilo kako, već isključivo autostopom. Tomica će svoje impresije s ovog putovanja, na kojem ga zasigurno očekuju brojna iznenađenja i iskustva koja će pamtiti cijeloga života, bilježiti u svome blogu, a naši portali Varazdinski.hr i eMedjimurje.hr vjerno će ga pratiti. Evo što kaže o ovome projektu, za koji je, kaže nam, osigurao budžet od svega deset tisuća kuna…

Ljubav prema putovanju pojavila mi se davne 2008. godine, kada sam se prvi put odlučio na malo veću avanturu. Otišao sam do Nizozemske, boravio tamo tjedan dana te se vratio natrag. I sve to autostopom.

Taj moj mali pothvat promijenio mi je sveukupnu percepciju putovanja te mi je nemoguće pretvorio u moguće. Prvi put osjetio sam nekakvu slobodu putovanja, slobodu samoga puta.

Te iste godine mislio sam svoja putovanja podići na malo višu razinu te krenuti još malo dalje, negdje prema Istoku, točnije u Indiju. Međutim, kako to uvijek u životu biva, stvari su se malo izjalovile, a godine prolazile.

Danas, sedam godina kasnije, ljubav prema putovanju opet je isplivala van, ali ovoga puta s puno jačim intenzitetom i željom nego ikada.

Pošto sam si zabrijao da imam ‘već’ 30 godina i još se uvijek nalazim doma u sigurnoj zoni, odlučio sam tome stati na kraj.

Tako da, uskoro krećem na malo veće putovanje, tj. poprilično veće putovanje koje je izraslo u jedan projekt. Plan puta je autostopom doći do Novog Zelanda, a naziv projekta je ‘Putovanje u Međuzemlje – autostopom do Novog Zelanda’.

Taj projekt trajat će minimalno dvije godine. Namjera mi je putovati što sporije, što duže i što jeftinije. Kao smještaj koristit ću couchsurfing, volonterske zajednice i meditacijske centre.

Svoje priče, zapise, putopise i slike stavljat ću na svoj blog. Bit će tu i YouTube kanal, na kojem ću sherati svoje video materijale s putovanja. Tu je i javni profil na Facebooku koji će biti glavni posrednik svega.

Na putovanjima uvijek je važnije samo putovanje i sam put nego konačno odredište i cilj, tako da nikako ne mogu znati kamo će me taj put i odvesti.

Evo i linkova gdje ćete me moći pratiti: na Facebooku i na mome blogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije