Fitness Studio FitLife: #idopilates for #healthylifestyle

Za ovaj tjedan sam se odlučila na pilates, želim prenijeti poruku svim vježboljupcima da pilates nije dosadan i da to nije trening samo za žene, starije žene (kako kažu), već za sve, bez obzira na spol, fizičko stanje i dob. Tako većinom kažu osobe koje nikada nisu bile na mom treningu pilatesa (sarcasm), a zapravo, tako kažu one osobe koje nisu probale pilates s licenciranim instruktorom.

Pilates je posebna metoda i inteligentan sustav vježbi koja zahtjeva školovanje, a ono ne traje dva, tri ili pet mjeseci već godinama.

Moj prvi susret bio je prije deset godina, naravno, ta ljubav još i danas traje i nikada se neće ugasiti. Pilates istovremeno radi na razvoju snage cijeloga tijela te njegovu fleksibilnost, mobilnost, balans, čineći tako sigurnu metodu vježbanja primjerenu svim uzrastima.

Kod jedne takve metode učimo nešto više o našem tijelu, uključujemo svjesnost što znači body&mind odnosno tijelo&duša, učimo pravilno disati, kontroli i preciznosti pokreta te mnogim drugim stvarima koje vam ne mogu ovdje objasniti, a možete ih naučiti na mom treningu u Fitness Studio FitLife.

Za psihičko i fizičko zdravlje preporučujem sedam odličnih vježbi pilatesa.


Postavite trup na donje bridove lopatica, noge pogrčite iznad vas te pogledajte prema bedrima, a između brade i prsa ostavite jednu šaku. Čvrsto stisnite trbušne mišiće i donji dio leđa u pod te duboko dišite i pulsirajte cijelom dužinom ruke. Napravite deset udaha i deset izdaha.



Iz ležećeg položaja podignite trup, ruke i noge u sjedeći položaj. Podlaktica i potkoljenica moraju biti paralelno, a leđa savijena. Napravite osam ponavljanja.


Ekstenzija leđa, stavite dlan na dlan i čelo na dlanove, a stopala “zalijepite” u pod. Glava i vrat su uvijek u produžetku kralježnice. Napravite osam ponavljanja.


Abdukcija gornje noge dok ste na boku. Donja noga pogrčena, a gornja zategnuta cijelom dužinom. Napravite osam ponavljanja na svaku nogu.


Škarice radite tako da naizmjenice otvarate noge dok je trup na donjim bridovima lopatica, a obje ruke “grle” nogu koja je na prsima. Napravite osam ponavljanja na svaku nogu.


Lopticu radite tako da se udahom spuštate i zarolate iza sebe, a izdahom se vraćate u početni položaj. Spuštate se najdalje do lopatica, nikako na pravi vratni kralježak.

U položaju mačke, iz neutrala se krećete kralježak po kralježak od glave prema trtici te pupak “lijepite prema kralježnici”, a pogled prema pupku. Vraćate se kralježak po kralježak od trtice prema vratu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije