Juhe su dobar predah od suhe hrane, a sad je na redu ispijanje jabučnog octa

Jednom prilikom pročitala sam super citat za ovu situaciju: ‘Ako je fino, sigurno nije dobro za vas’. Ne znam tko ga je točno izgovorio, ali ako je suditi po Facebooku, sve citate koji se danas koriste je rekla ili Marilyn Monroe ili Albert Einstein, a budući da Einstein nije baš izgledao kao da se previše bavio svojim izgledom, pripisala budem ovaj citat Merlinki.

Posao i jedenje juha nisu bili dobitna kombinacija

Moj tjedni izazov su bile juhice i kaj se tiče okusa, jedan od najdražih izazova. Ja sam naime jako zimogrozna osoba koja hoda svijetom bez ikakve cirkulacije tak da kad se temperatura spusti ispod cca 20 stupnjeva, počinju dani spavanja s dvije deke, nošenja šalova i rukavica, grijanja termofora (ok, sad i ja priznajem da zvučim ko neka babica, ali kak je tak je) i jedenja svega toploga na svijetu.

Najdraže toplo kaj se može jesti su, naravno, juhice i još k tome krem juhice. Neke od mojih najdražih su juhica od paradajza i juhica od tikve (koristim umanjenice samo zato jer su mi juhice drage, ne zato jer su male, jer nisu, ustvari su juhetine).

Na internetu sam našla neke receptiće za juhu od tikve i poriluka (stvarno jednostavno, uzmeš onu putar tikvu, narežeš, skuhaš, dodaš poriluk, kuhaš još malo, uzmeš mikser, ubiješ sve to skupa i jedeš) i za juhu od paradajza (kao neka detox juha od paradajza, luka i mrkve (isti princip, sve to skuhaš, dodaš začine, miksaš pa jedeš) i moj juha tjedan je spreman.

Bila sam jako optimistična jer je sve bilo fino (za razliku od onih traumatičnih kašica), ali moram priznati da mi je bilo neizvedivo. Budući da je na poslu trenutno špica sezone, radi se od ‘ve do ve’ kaj znači da ako juhu nisam skuhala dan prije i spakirala, nema juhice za ručak. Neke dane sam uspjela, neke dane nisam. Jedan dan je juhu od paradajza pojela vrećica (i malo bilježnica), ne znam kakvi su im dojmovi.

Ukratko, ako vam posao nije jedenje juhe i lijepo izgledanje (ako vam je, bravo vi), onda je ova dijeta neizvediva jer budete u nekom trenutku postali pregladni, a vaša juha bude predaleko i onda budete preživčani, a ako nemate dobrog šefa onda budete i prenezaposleni tak da ne preporučam.

Kaj se tiče utjecaja na kilažu – nula bodova. Vjerojatno da sam sedam dana sva tri obroka zamjenila juhom i samo juhom, razlika bi bila vidljiva. Ustvari, ne vjerojatno nego sigurno. Bilo bi to sedam tužnih dana.

Ono u kaj sam sigurna je da, iako od ovih juhica nema koristi kaj se tiče mršavljenja, ima koristi kaj se tiče zdravlja (nije da sam doktor, ali nisu ni drugi pa pogledaju).

Ne žalim zbog juha jer je ovo stvarno super predah nakon dugog vremena života na više-manje suhoj hrani, fast foodu i (nećuvišenikad) kašicama.

Na redu je ispijanje jabučnog octa

Ovaj tjedan sam se opet ugledala u jednu Holivudušu, ovaj put to je Megan Fox (zato jer je fakat lijepa, a i ja bi rado bila tak lijepa).

Kaj Megan radi? Megan pije jabučni ocat. Ne baš čisti jabučni ocat, nego deci jabučnog octa pomješanog s dva deci vode. Evo to radi Megan Fox. Zakaj to ona radi? Jer veli ovak: ‘Ne volim stroge dijete i jako volim slastice’ (ok, ovaj zadnji dio, realno, ne znači isto ko i kod mene, jer kad ja velim da volim slastice onda to znači da odem u slastičarnu, velim da zatvore vrata i navuku zavjese i ne izlazim do kad i zadnja šampita nije pojedena. Ona vjerojatno voli slastice u obliku tri malo veće jagode, ali dobro, nije bitno).

Budući da ona ‘voli slastice’, nakon tih svojih ‘slastica’ mora se pročistiti, a to radi s tim octom.

Postoje i one nekakve kapsule s jabučnim octom, ali budući da za to para nemam, a oni mi nisu ponudili da budu sponzor, tu je dobar stari dedin jabučni ocat. Ako ne umrem od kiseline tog octa, javim kak je prošlo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije