Moj recept za slatke zalogajčiće s malinama!

Danas ćemo pričati o hrani. Jer svi volimo jesti, jelda? 🙂 Volimo i kuhati, barem neki od nas, a nekad bismo htjeli i kuhati i jesti i još da bude jako fino i da bude brzo gotovo jer je ljeto i vruće nam je i možda nam se žuri na plažu, bazen ili barem k mami na sunčanje u dvorištu?

Potaknuta željom da kreativno iskoristim maline neki dan kupljene od simpatičnog mladića koji ih prodaje ispred jednog našeg trgovačkog centra, a da se baš ne preforsiram u kuhinji, u glavi sam na brzinu sastavila ovaj desertić. I još ga mogu podijeliti s vama, pa di ćeš bolje?! 🙂

Ono najbolje kod ovog mog recepta je da je sve više-manje odokativno i ne treba vam ni vaga ni šestar i trokuti da ga napravite. Pa tako i ako nešto zaboravite ubaciti, ili ako ubacite nešto više, sigurno neće ispasti loše. Možete me čak i pozvati na kušanje ako isprobate recept, nemam ništa protiv! 😉

Dakle, trebaju vam ovi sastojci:

*lisnato tijesto

*maline

*mascarpone sir

*vrhnje za šlag

*korica limuna

*sjemenke iz štapića vanilije (ako ste fensi kao ja, a ako niste može i ekstrakt, neće nitko znati)

*šećer u prahu, sirup od malina i nešto zeleno za dekoraciju (ja sam koristila nasjeckane pistacije, a stavila bi i svježu mentu da sam ju imala)

Postupak:



1. Lisnato tijesto tanko razvaljajte (oko 1mm) i većom čašom izrežite krugove (ili neki drugi oblik ako vam se više sviđa) koje ćete posložiti na papir za pečenje, dobro izbockati vilicom i peći oko 10 minuta na 210 stupnjeva.

2. Krugove ohladite i za to vrijeme pripremite kremu od vrhnja za šlag, mascarpone sira, sjemenki vanilije, korice limuna i malo šećera u prahu. Sve dobro izmiksajte i stavite malo u frižider da se stisne dok ne operete maline.

3. Slažite vaše zalogajčiće u ovom redoslijedu: kružić-krema-kružić-krema-maline.

4. Dio malina istisnite u kašu, dodajte oko pola dcl vode i veliku žlicu šećera u prahu, pomiješajte, procijedite kako biste se riješili sjemenki i prokuhajte par minuta dok se ne pretvori u gusti sirup koji možete iskoristiti za dekoraciju.

5. Lijepo dekorirajte i podijelite s osobama koje najviše volite!!


p.s. Najbolji su ako par sati odstoje u frižideru ali ako ste nestrpljivi i pojedete koji prije, ništa zato. Zaslužili ste! 😉

Budite mi dobri, pametni i lijepi do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije