Počnite mršavjeti već danas uz ovih 9 trikova

Nije vam potrebna dijeta da biste mršavjeli. Bitno je samo kako se ponašate i možete li se kontrolirati kada ste u blizini hrane. Ako tome dodate još malo discipline i vježbanja, kilogrami će se topiti sami od sebe. Jer nema goreg od izgladnjivanja koje traje nekoliko tjedana nakon čega ne možete dočekati da se vratite starim navikama. I tih pet kilograma koje ste izgubili, vratit ćete dok ne trepnete.

Donosimo 9 savjeta koji mogu pomoći u mršavljenju:

1. Sklonite slastice s vidika – da ne biste došli u napast da prigrizete keks ili dva (ili pet) nakon što kasno dođete kući s posla. Ujedno, pametno je kuhinju držati čistom i urednom da vam bude žao kuhati kako ne biste morali čistiti.

2. Ukrasite životni prostor voćem – na dohvat ruke uvijek je dobro imati voće umjesto grickalica. Izbjegavajte gledanje TV-a dok kuhate.

3. Nasjeckate povrće za kasnije – uvijek je dobro imati nasjeckanog voća i povrća viška koje je poželjno grickati umjesto slanih ili slatkih prženih ugljikohidrata.

4. Prepakirajte grickalice – ako doista ne možete odoljeti čipsu ili čokoladi, odijelite veći dio pakiranja i spremite više manjih dijelova kako ne biste pojeli sve odjednom.

5. Preuredite hladnjak – promijenite raspored namirnica u hladnjaku kako bi one zdravije i veselijih boja (voća i povrća) bile vidljivije, a ne u ladicama gdje ih se teško može naći pa nije rijetkost da i zaboravite kako ste nešto kupili.

6. Pripremite veliku zdjelu za salatu – ako promijenite raspored jela pa veliku porciju salate pojedete prije glavnog jela, jest ćete manje kaloričnije hrane.

7. Razmislite o veličini tanjura i čaša – ako promijenite veličinu tanjura s velikih na srednje, mogli biste i jesti manje, a bez puno muke ako vam je to u interesu.

8. Označite ostatke od ranijeg jela – ako vam je ostalo jelo od jučer i nećete ga baciti, stavite oznaku za dan kad ga mislite pojesti. Tako ćete se preduhitriti da jelo pojedete večer prije.

9. Uvijek jedite u blagovaonici – daleko od TV-a i na miru, svako jelo treba jesti po mogućnosti u isto vrijeme i na primjerenom mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije