Woman Art: Jutarnji kardio za dušu i srce

Dobro jutro! Više puta sam pisala o važnosti vježbanja ujutro i kako je zapravo jutarnje razgibavanje itekako učinkovito.

Često me vježbači pitaju, smiju li vježbati ujutro na tašte? to je pitanje koje si postavljamo zato što nas razni portali i časopisi bombardiraju informacijama o jutarnjim obrocima te važnosti istih. Da, smijete vježbati ujutro na tašte pa čak se i preporučuje vježbanje na prazan želudac, ako vam je cilj otopiti potkožno masno tkivo jer će tako vaše tijelo trošiti rezerve.

Kako smo krenuli u akciju skidanja potkožnog masnog tkiva, tako vam ja kao trener mogu preporučiti kardio trening koji bi bilo najbolje napraviti ujutro na tašte. Da bi naše tijelo bilo lijepo izgrađeno potrebno je uz kardio dodati i vježbe snage, odnosno preporučujem vam barem dva do tri puta tjedno trening snage i jedan do dva puta kardio zato što će ipak nakon skidanja potkožnog masnog tkiva biti ljepše vidjeti izgrađene mišiće umjesto mlohavog mišićnog tonusa koji najčešće nastaje nakon raznih dijeta i gladovanja.

Nikako vam nakon jutarnjeg treninga ne preporučujem gladovanje, već da ne preskačete doručak i da uživate u njemu. Da se pita mene, a s obzirom na to da pišem ovaj tekst, i pita se, preporučila bi vam obrok pun proteina kao što je svježi kravlji sir, jaja, gljive, orašasti plodovi, kikiriki maslac ili kombinacija istih. Iako nam prehrambena industrija puna love preporučuje upravo njihove “zdrave” žitarice jer se po nekom protokolu ujutro jedu ugljikohidrati ja ne mislim tako. Zašto? (I opet se pita mene.)

E pa zato što možda mi u našem tijelu imamo dovoljno ugljikohidrata, a manjak proteina pa nam samo treba protein kao gorivo koji će zapaliti mašinu kao naše tijelo. Razmislite!

Osim što ćete jednim takvim treningom otopiti potkožno masno tkivo, ojačat ćete respiratorne mišiće, ojačati srce, povećati cirkulaciju, poboljšati izdržljivost i snagu, smanjiti stres i poboljšati cirkulaciju.

Preporučujem vam četiri vježbe koje izvodite jednu za drugom u setovima. U intervalima rada i odmora – work 30sec/rest 10sec. Ukupno 6-7 serija. Happy workoutday!

Vaša trenerica Ivana


Jumping jacks

Visoki skip

Škarice

Speed skaters

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije