Povratak 70-ih u frizerske salone

Ako već dulje vrijeme razmišljate o nekoj promjeni, zašto ne biste promijenili svoju frizuru? 70-te nam se vraćaju u frizerske salone, a to znači veliki volumen, različite vrste bojenja kose te jednostavno oblikovanje frizure u vlastitoj kupaonici.

Kako se ovog ljeta ošišati i obojiti kosu upitali smo Katicu Topčić, jednu od naših poznatih frizerki te kreativnu direktoricu Fabula de Forme koja se sa svake nove edukacije vraća puna ideja i znanja te uvijek iznenadi novim načinom kreiranja i stiliziranja frizure. U magazinu Moje zdravlje donosimo vam trendove u bojenju ove sezone.

Pikselizirana kosa
Trend za hrabrije, otkačene kreativce zove se pixel. Radi se o pikseliziranoj kosi u obliku kvadratića u ludim bojama (ljubičasta, roza, zelena, plava). Do ovakvog se izgleda dolazi tako što se blokovi boja nanose na kosu kako bi se vizualno preklapali i tako stvorili grafički efekt između pramenova. Za diskretan efekt mogu se koristiti nijanse slične prirodnoj boji kose.

Granny hair look
Ovaj izgled bazira se na sivo-sijedoj kosi, ekstremno izbijeljenoj, a namijenjen je ekstremno hrabrima. Postiže se proizvodom Olaplex koji se dodaje u izbjeljivač i boju kako bi se spriječila oštećenja, tako da u jednom danu možemo posvijetliti kosu koliko želimo, a da ona nakon toga izgleda zdravo i sjajno.

Babylights
Komercijalniji i najtraženiji u svakodnevnom radu u salonu, bazira se na imitaciji prirodne, suncem okupane kose koja podsjeća na nježne dječje vlasi ili pak jako hladne nijanse na dužini i vrhovima koji su u potpunom kontrastu s prirodnim tamnim korijenom.

Kreirajte modernu frizuru u vlastitoj kupaonici…
Ove godine su “must have” frizure bob, pletenice, wet look te razbarušena kosa. Za postići takav izgled preporučuje se među obveznom opremom za kosu u kupaonici imati srednje velike i debele uvijače te preparate za volumen kose. To je sve što će vam ovog ljeta biti potrebno za prekrasan i prirodan izgled kose

Briga o frizuri oduvijek je ženi bila na vrhu ljestvice prioriteta kada govorimo o izgledu, a posljednjih se godina i muškarci sve češće odlučuju na stilizirane frizure i radikalne poteze kako bi bili u trendu. Tehnike bojenja i šišanja koje daju prirodan i njegovan izgled po uzoru na luksuzne 70-te su “must have” i ovog proljeća i ljeta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije