Nemojte izgarati na poslu! Riješite se stresa i čuvajte zdravlje

Međunarodna organizacija rada proglasila je današnji dan, 28. travnja, Svjetskim danom zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Od 1996. ovaj se dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na radnike smrtno stradale na radu.

A stresna radna okruženja posljednjih godina uzimaju sve veći danak kad je naše zdravlje u pitanju. Stres, tihi ubojica današnjice, jedan je od najvećih problema s kojima se sve više radnika diljem svijeta susreće.

U jednom istraživanju, objavljenom 2012. godine u časopisu Journal of Applied Psychology, sudjelovalo je preko 1600 osoba podijeljenih u četiri grupe. Pojava depresije i sindroma izgaranja na poslu bila je najveća u skupini koja nije vježbala dok gotovo nikakve znakove mentalnih problema nisu imali sudionici skupine koja je vježbala minimalno 4 sata tjedno. Zato je bitno baviti se nekom tjelovježbom kako bi očuvali zdravlje.

– Već je 150 minuta vježbanja tjedno odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu., zaključila je dr. Toker dodavši kako bi odlična investicija poslodavcima bila da omoguće zaposlenicima vježbanje unutar firme kao i fleksibilno radno vrijeme da ih dodatno motiviraju na fizičku aktivnost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije