Woman Art: Vježbe u paru – extreme body workout

Gospon pjevač Šerfezi kaže: “U dvoje je ljepše zar ne i tad je veselije sveee”, e pa ak je tak onda vam donosim vježbe u paru. Nemojte se žalostiti ako vaš životni partner ili partnerica ne želi vježbati s vama jer vježbe u paru možete raditi s frendicom, mamom, bakom, sestrom ili s bilo kojom drugom osobom s kojom volite provoditi svoje slobodno vrijeme. E sad, da vam na početku nešto razjasnim, vježbe koje vam donosim ovoga tjedna su teške i potrebno je dobro poznavati bazu svake vježbe i biti dovoljno jak da krenete u sam trening. Pa tako ove vježbe preporučujem samo naprednim vježbačima koji će s vježbama u paru dobiti progresiju i tako napredovati.

Same vježbe i trening mi je predstavio moj dugogodišnji prijatelj Ante i odmah sam se zaljubila (ne u njega, u trening). Volim treninge u kojima ostavljam dušu i srce, a to zato što sam pomalo luda, ma šalim se, zato što jedino tako mogu napredovati, a da ne dotaknem ni jednu spravu ili uteg. Naravno da volim sprave i utege kao vanjsko opterećenje, ali sam uvijek radije birala vježbe gdje je moj rekvizit moje tijelo.

Uzmimo za primjer suspenzijske trake (trx) gdje je težina vlastitog tijela moje glavno oružje u tom treningu.

U ovom treningu osim težine vlastitog tijela borila sam se s Antinim kilogramima, a cijeli trening osmišljen je tako da prati Tabata protokol (imate članak u prijašnjim mojim kolumnama), a kojeg si možete skinuti na svoj mobilni uređaj pa tako bez razmišljanja o vremenu izvodite vježbe jednu za drugom s kratkim pauzama između svake.

Zamolila sam Antu da osmisli jedan trening za vas pa da i vi možete uživati u njemu (ponavljam se, ne u Anti, u treningu). Ako malo bolje pogledate slike niže, vidjet ćete da ja i Ante nismo iste građe, spola, visine, težine itd., a opet smo uspješno završili trening. Zato se nemojte brinuti ako je osoba s kojom radite trening niža, teža ili jača od vas. Naravno, meni je bilo puno teže nego njemu, ali cilj treninga je da odradimo trening s opterećenjem, a to smo i uspjeli.

Sam trening počinje laganim klasičnim zagrijavanjem u kombinaciji aerobnih i vježbi snage, nakon čega slijedi glavni dio sata, a to su vježbe u paru. Nažalost nismo mogli sve snimiti pa ću vam u kratko opisati što smo radili. Osim vježbi koje su i vama zadane također su tu bile vježbe kojima ciljano gađamo mišiće cora te radimo na važnoj motoričkoj sposobnosti koju često zanemarujemo, a to je brzina.

Nosili smo jedan drugog i tako trčali, preskakivali se, radili niz lateralnih kretnji i drugih sličnih vježbi u kojima smo uživali, i vi i ja dok smo bili djeca. U kratko, ovo je jedan od mojih omiljenih treninga koje sam imala u zadnje vrijeme. Volim izazove i pristajem na sve, pa dok god ide!

Hvala vam što me pratite, šaljem vam puno pozitivne energije i želim lijep trening. Vaša trenerica Ivana!

Ante vam daje zadatak da ove 4 vježbe radite tabata protokolom. Sve 4 vježbe ponavljate jednu za drugom (x2). Nakon završene jedne tabate, zamjenite mjesta i položaje pa napravite još jednu sa promjenom uloga (osoba koja je prije bila u položaju planka, sada radi sklek itd.). Želimo vam happy wday!


Dok je jedna osoba u položaju planka s uporom na podlakticama, druga na njoj radi vježbu obrnutog skleka za triceps.


Dok je jedna osoba u položaju planka s uporom na podlakticama, druga radi sklek s rukama na povišenju.


Sklek s naizmjeničnim pružanjem ruke prema partnerovom ramenu.


Dok je jedna osoba u položaju planka s uporom na podlakticama, druga radi sklek s nogama na povišenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije